Πώς θα αποκτήσω το σώμα που θέλω?απο την γυμνάστρια Κρίστη Παναγιώτου
Πώς θα αποκτήσω το σώμα που θέλω?απο την γυμνάστρια Κρίστη Παναγιώτου


Καθημερινά λόγω της δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο που θέλει κυρίως να χάσει βάρος, είτε απλά μέσω της γυμναστικής να φέρουν το δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα τελευταία 4 χρόνια λόγω εγκυμοσύνης και κάποιων επιπλοκών που είχα αναγκάστηκα να διακόψω κάθε είδους άσκηση και λόγω επιπρόσθετων ορμονών που έβαζα το φούσκωμα πέρα από τα κιλά της εγκυμοσύνης ήταν αναπόφευκτο.

Τι γίνεται λοιπόν μετά από τόση αποχή και ειδικά μετά τα 40 ;

1.            Βάζεις στόχο (3-4 μήνες)

2.            Βρίσκεις πάντα ώρα για άσκηση

3.            Δεν παραμελείς ποτέ το τρέξιμο ( 30 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα)

4.            Γυμνάσου με βάρη (3 φορές την εβδομάδα)

5.            Σωστή διατροφή (όχι λιμοκτονίες )

6.            Πειθαρχία

7.            Αυτοέλεγχο

8.            Προγραμματίσου

9.            Υπομονή

10.          Επιμονή

Είχα πει ότι σε 3 – 4 μήνες θα έχω φτάσει το στόχο μου που ήταν 7 κιλά κάτω . Αποφάσισα ότι θα τρέχω καθημερινά όσο αντέχω και σιγά σιγά θα αυξάνω ένταση μέχρι να κάνω  5.5 χιλιόμετρα καθημερινά σε 30 λεπτά. Ότι και να γίνει όσο δύσκολη και να είναι η καθημερινότητα μου πάντα βρίσκεται εκείνο το μισάωρο που θα είναι ανέβω στο διάδρομο. Αν μου το επιτρέπει ο χρόνος τότε έστω και 45 λεπτά θα κάνω και βάρη κυρίως για όλο το σώμα.

Όσο αφορά τη διατροφή εννοείτε ότι απέβαλα οτιδήποτε έχει να κάνει με γλυκά, τηγανιτά , κρεμώδη, ψωμί, τυριά, ποτό , και προσπάθησα επίσης να μην τρώω υδατάνθρακες το βράδυ. Ξεκινώ λοιπόν τη μέρα μου με 4 ασπράδια αυγού = 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ! Οι πρωτεΐνες που περιέχει το ασπράδι του αυγού, αναφέρονται ως «οι καλύτερες» για «χτίσιμο» μυών

Στη συνέχεια τρώμε ενδιάμεσο σνακ ώστε να αποφύγουμε:

–          την πείνα

–          την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και/ή ανθυγιεινών τροφίμων

–          την καταστροφή της ισορροπίας των επιπέδων γλυκόζης

Τρώγοντας φρούτα μαζί με κάποιο σνακ (π.χ: Αμύγδαλα)

Φροντίστε το μεσημεριανό σας να το συνδυάζεται με υδατάνθρακα και σαλάτα π.χ κοτόπουλο με ρύζι και σαλάτα!

Για βραδινό εγώ αποφεύγω τους υδατάνθρακες και στοχεύω σε μικρά ελαφριά γεύματα

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας για μια διατροφή με βάση τις δικές σας διατροφικές συνήθειες.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ! Πέρα από το αερόβιο κομμάτι βάλτε τα βάρη στη ζωή σας σίγουρα δεν θα φουσκώσετε (φουσκώνει μόνο ο καναπές ). Θα χάσετε 40% περισσότερο λίπος

Αν νομίζατε ότι μόνο με την αερόβια θα κάψετε το ανεπιθύμητο λίπος, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν βάρη χάνουν περισσότερα κιλά λίπους σε σχέση με εκείνους που κάνουν μόνο αερόβια προπόνηση. Οι τελευταίοι μάλιστα ενδέχεται να χάσουν και μυϊκή μάζα.

Θα καίτε περισσότερες θερμίδες

Τα βάρη αυξάνουν τον αριθμό των θερμίδων που «καίτε» ενώ… κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας. Αυτό συμβαίνει γιατί μετά το τέλος κάθε προπόνησής σας με βάρη, οι μύες σας χρειάζονται ενέργεια για να «επισκευάζουν» τις μυϊκές ίνες που καταστράφηκαν, καταναλώνοντας έτσι θερμίδες. Επίσης, τα βάρη «καίνε» περισσότερες θερμίδες και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων (περίπου 231 θερμίδες για μια κυκλική προπόνηση οκτώ λεπτών με έξι ασκήσεις)

Μην απογοητεύεστε δεν μπορούμε δυστυχώς να πατήσουμε ένα κουμπί και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνος , επιμονή και υπομονή ! ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩ . 4 μήνες μετά στόχος επιτευχθεί.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!