5+1 λάθη που κάνετε στη γυμναστική και δεν χάνετε βάρος
5+1 λάθη που κάνετε στη γυμναστική και δεν χάνετε βάρος


Δώστε προσοχή σε αυτά τα σημεία για να αποφύγετε λάθη και να κάνετε την απώλεια βάρους παιχνιδάκι:

Η γυμναστική που επιλέγετε δεν καίει αρκετές θερμίδες

Ασκήσεις όπως η γιόγκα ή το pilates σίγουρα σας βοηθούν σε επίπεδο stretching, δεν είναι όμως αρκετά δυναμικές ώστε να κάψετε τις θερμίδες που χρειάζεστε για να χάσετε βάρος. Για να απολάυσετε τις ευεργετικές τους ιδιότητες, καλό είναι να τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας αλλά να μη βασίζεστε σε αυτές, καθώς μπορεί να πέσετε στην παγίδα και να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο μεταβολισμός σας για να κάψει λίπος.

Κάνετε μόνο cardio

Το ίδιο ισχύει και αν εστιάσετε μόνο σε αερόβια άσκηση. Σίγουρα θα χάσετε βάρος, αλλά θα χάσετε και μυικό ιστό που δε θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το καλλίγραμμο κορμί που ονειρεύεστε. Η αερόβια άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να συνδυάζεται και με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Κάνετε γυμναστική που δε σας αρέσει πραγματικά

Το Α και το Ω ενός προγράμματος γυμναστικής στο οποίο θα μείνετε πιστή είναι να το απολαμβάνετε. Αν το spinning δεν είναι για εσάς, μην το βάλετε στο πρόγραμμά σας, γιατί το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα ψάχνετε δικαιολογίες για να μην πηγαίνετε, ενώ μπορεί να νιώθετε και τύψεις που ενώ δεσμευτήκατε δεν κρατήσατε την υπόσχεσή σας.

Το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει μόνο ασκήσεις με βάρη

Θα έχετε ακούσει ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την απώλεια βάρους. Είναι όμως απαραίτητο να συνδυάζονται με αερόβια άσκηση για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γυμνάζεστε καθημερινά

Η προπόνηση 7 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να οδηγήσει σε τραυματισμούς και κόπωση. Είναι απαραίτητο να επιτρέπετε στο σώμα σας να ξεκουράζεται για να μπορείτε να αποδώσετε σωστά στις επόμενες προπονήσεις και να σμιλέψετε τους μύες σας, αποφευγοντας τους τραυματισμούς.

Έχετε το ίδιο πρόγραμμα πολύ καιρό

Μετά από μερικές εβδομάδες στο γυμαστήριο θα ανακαλύψετε σίγουρα ποια προγράμματα και ποιες ασκήσεις προτιμάτε, αυτό όμως μπορεί να είναι παγίδα γιατί έτσι μένετε στάσιμη. Το σώμα μας ανταποκρίνεται καλά στις εκπλήξεις και στην ποικιλία διαφορετικών ασκήσεων γι’αυτό συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να δώσετε νέα πνοή στο πρόγραμμά σας και να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται.

Πηγή: elle.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!