Οι ιδανικές τροφές μετά το γυμναστήριο
Οι ιδανικές τροφές μετά το γυμναστήριο


Μήπως είσαι από τους ανθρώπους που επιβραβεύουν τον εαυτό τους με ένα cheeseburger μετά το γυμναστήριο;
Το πιθανότερο είναι ότι δίνεις περισσότερη σημασία στο τι τρως πριν το γυμναστήριο ενώ είναι εξίσου σημαντικό το τι θα βάλουμε στο στόμα μας και μετά. Οι επιλογές που μπαίνουν στην κορυφή της λίστας είναι οι τροφές που ανήκουν στους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη. Χρειαζόμαστε και τα δύο γιατι έτσι επανακτούμε την ενέργεια που έχουμε δαπανήσει και δεν χάνουμε μυική μάζα. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τα λιπαρά, αρκεί να καταναλώνουμε αυτά που μας κάνουν καλό.

Η πρωτεΐνη είναι φίλη μας
Για να αποτρέψουμε τη διάσπαση της μυικής μάζας, καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης (20-40 γραμμάρια) ώστε να μεγιστοποιήσουμε την ικανότητα του σώματος να επανέλθει μετά την άσκηση. Φάε λοιπόν αυγουλάκια, γιαούρτι, τυρί κότατζ, σολομό, κοτόπουλο, μπάρα πρωτεΐνης ή τόνο.

Μην φοβού τον υδατάνθρακα
Η ποσότητα του υδατάνθρακα εξαρτάται από το πόσο έντονα και συχνά γυμνάζεσαι. Η πιο έξυπνη επιλογή είναι να τον συνδυάζουμε με πρωτεΐνη σε αναλογία 3 προς 1. Αντί για πίτσα και μπέργκερ, επίλεξε γλυκοπατάτες, κινόα, φρούτα όπως μπανάνα, ανανά και μούρα, πατάτες, βρώμη, ρύζι ή πράσινα λαχανικά με φύλλα.

Μήπως πρέπει να τρως λίπος;
Εξαρτάται από το τι εννοούμε με το λίπος. Το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και το βούτυρό τους, και τα αποξηραμένα φρούτα είναι μερικές βιώσιμες επιλογές που προτείνονται σε όλα τα ισορροπημένα διατροφικά πλάνα. Ταυτόχρονα, δεν μειώνει σε τίποτα τα οφέλη της γυμναστικής.

Ποιο είναι το σωστό timing;
Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο. Αν και δεν χρειάζεται να είσαι με το φαγητό στο χέρι ενώ κάνεις ντους μετά τη γυμναστική, οι ειδικοί μας λένε ότι καλό είναι να τρώμε έως και 45 λεπτά μετά το τέλος της άσκησης. Αν το καθυστερήσουμε 2 ώρες, μειώνουμε κατά 50% τη σύνθεση του μυικού γλυκογόνου. Η μόνη περίπτωση όπου μπορείς να καθυστερήσεις ελαφρώς το γεύμα, είναι όταν έχεις φάει κάτι πριν το γυμναστήριο.

Έξυπνοι και εύκολοι συνδυασμοί
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Ομελέτα με αβοκάντο σε τοστ

Σολομός με γλυκοπατάτα

Τόνος με κρακεράκια ολικής άλεσης

Τυρί κότατζ και φρούτα

Γιαούρτι, μούρα και γκρανόλα

Μπολ με κινόα, μούρα και πεκάν

Νεράκι πίνεις;

Ο νούμερο ένα κανόνας σε όλες τις περιπτώσεις είναι να ενυδατώνεσαι όσο περισσότερο μπορείς. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάς το σώμα σου να τα δίνει όλα όταν ασκείται. Και εφόσον χάνουμε πολύ νερό όταν γυμναζόμαστε, είναι ζωτικής σημασίας να πίνουμε πολύ νερό μετά.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!