Πόσες θερμίδες καις σε 30' μ' αυτά τα 5 είδη αερόβιας άσκησης
Πόσες θερμίδες καις σε 30' μ' αυτά τα 5 είδη αερόβιας άσκησης


Σε τονώνει, κάνει καλό στην καρδιά σου, βελτιώνει την αναπνοή σου και επιδρά θετικά στη ψυχολογία σου, αφού σε πλημμυρίζει με ενδορφίνες. Και να 'ταν μόνο αυτά τα οφέλη της αερόβιας γυμναστικής, εκείνου του είδους σωματικής άσκησης που διεκδικεί τον θρόνο ως το πιο αποτελεσματικό στην απώλεια θερμίδων. Και πράγματι, καίει φορτίο. Ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα είδη αερόβιας και η επίδρασή τους στο σωματικό βάρος μιας γυναίκας βάρους 60 κιλών, εντός 30 λεπτών.

Περπάτημα
Τα δεδομένα: μία ώρα περπάτημα κάθε μέρα μειώνει το λίπος της κοιλιάς κατά 20% σε διάστημα 14 εβδομάδων. Ωστόσο, ακόμα και για το περπάτημα, τον πιο απλό τρόπο σωματικής άσκησης, ισχύουν κανόνες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό. Βασική προϋπόθεση, πέρα από τη διάρκεια, να έχει έντονο, σταθερό ρυθμό. Άλλο περιπλανιέμαι και άλλο περπατάω για να γυμναστώ. Σε μισή ώρα θα κάψεις περίπου 124 θερμίδες.

Τρέξιμο
Το πλέον δημοφιλέστερο κι ανέξοδο είδος αερόβιας θέλει καλά αθλητικά παπούτσια, γερές διατάσεις, ακουστικά στ' αυτιά και σε ανταμείβει με μείον 270 θερμίδες, σε σταθερή, χαλαρή ταχύτητα (γύρω στο 5,5). Αν ανεβάσεις την ένταση, μπορείς να φτάσεις έως και 450 θερμίδες.

Ποδήλατο
Με όρους spinning- δηλαδή ορθοπεταλιά σε στατικό ποδήλατο με πρόγραμμα, θα κάψεις το λιγότερο 300 θερμίδες σε 30 λεπτά. Τώρα, αν ανέβεις στη σέλα για χαλαρή βόλτα σε ίσιο δρόμο, υπολόγισε περίπου 130 στον ίδιο χρόνο.

Κολύμβηση
Το ελεύθερο πλάτσα πλούτσα στη θάλασσα θα σε γυμνάσει, αλλά όχι ιδιαίτερα. Ωστόσο, αν η κολύμβηση γίνει σοβαρά, είτε σε κολυμβητήριο είτε σε ανοχτή θάλασσα, με ύπτιο, πρόσθιο κι όλα τα συναφή για μισή ώρα, θα σε κάνει να κάψεις περίπου 300 θερμίδες. Όσο πιο έντονα, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει το νούμερο. Μία σωματική άσκηση που θα σε γυμνάσει ομοιόμορφα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Αερόβια
Πρόγραμμα από πρόγραμμα έχει διαφορά, ωστόσο το κοινό σημείο κάθε αερόβιας άσκησης- έχε στο μυαλό σου τα ομαδικά που γίνονται συνήθως στην αίθουσα του γυμναστηρίου- είναι το κάψιμο θερμίδων. Με zumba, για παράδειγμα, καις από 200-300 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Αν κάνεις σκοινάκι και μάλιστα για μισή ώρα, πρώτα απ' όλα μπράβο σου και δεύτερον μάθε ότι απαλλάσσεσαι από 320 θερμίδες τουλάχιστον μέσα στον ίδιο χρόνο.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!