Πώς θα ξεφουσκώσει η κοιλιά με 3 κινήσεις;
Πώς θα ξεφουσκώσει η κοιλιά με 3 κινήσεις;


Πρήζεσαι τις δύσκολες μέρες του μήνα και το φούσκωμα δυσκολεύεται να σε εγκαταλείψει; Κάνεις κοιλιακούς αλλά η κοιλιά σου δεν λέει να γίνει φλατ; Ζητήσαμε από τη Cindy Leos, fitness expert, να μοιραστεί μαζί μας τα πιο αποτελεσματικά tips της για επίπεδη κοιλιά και γρήγορα.

Ρίξε την κοιλιά με αυτή τη διατροφή:

Μερικές φορές ακόμη και οι φαινομενικά αθώες τροφές κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό, όπως για παράδειγμα τα τεχνητά γλυκαντικά που βάζεις στον καφέ σου για να γλιτώνεις τις θερμίδες της ζάχαρης. Η πρότασή της fitness pro για να ρίξεις την κοιλιά: Πρόσθεσε στη διατροφή σου περισσότερα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, αγγούρι και φυσικό γιαούρτι (τα προβιοτικά κάνουν θαύματα για το φούσκωμα).

Διπλό τέντωμα των ποδιών

Ξεκίνα ξαπλωμένη ανάσκελα (μπορείς να αυξήσεις τη δυσκολία βάζοντας κάτω από τη μέση σου μία μικρή μπάλα γυμναστικής ώστε να ανασηκώνεται η λεκάνη σου). Πάρε εισπνοή και με την εκπνοή σφίξε τους μυς του κάτω μέρους της κοιλιάς και φέρε τα πόδια προς το στήθος χωρίς να ανασηκωθεί η μέση σου από το πάτωμα. Κράτησε τους μυς της κοιλιάς σφιχτούς σε όλη τη διάρκεια της άσκησης για να είναι σταθερή η λεκάνη σου και να στοχεύσεις κατευθείαν στο σημείο που θέλεις. Κράτησε το λαιμό και τους ώμους χαλαρούς. Πάρε εισπνοή και με την εκπνοή τέντωσε τα πόδια μπροστά χωρίς να ξεκολλήσει η μέση σου. Εισπνέοντας φέρε ξανά τα πόδια στην αρχική θέση. Κάνε ένα σετ των 15 επαναλήψεων.

Ανυψώσεις ποδιών

Τέντωσε τα πόδια σε ορθή γωνία με το σώμα σου. Εισπνέοντας κατέβασε τα πόδια και με την εκπνοή σφίξε ακόμη περισσότερο τους κοιλιακούς για να επιστρέψεις τα πόδια στην αρχική τους θέση. Κάνε ένα σετ από 15 επαναλήψεις. Σε όλες αυτές τις ασκήσεις η λεκάνη σου θα πρέπει να είναι σταθερή και η μέση σου να μην ξεκολλάει από το έδαφος. Ανέβασε ή κατέβασε τα πόδια τόσο όσο σου επιτρέπει η φυσική σου κατάσταση χωρίς να χαλάσεις τη στάση του σώματος.

Βατραχάκι στη μπάλα

Η άσκηση αυτή είναι δύσκολη, όταν όμως βελτιωθεί η ισορροπία σου, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Στηρίξου στις παλάμες και ανέβασε τα πόδια σου σε μία μεγάλη μπάλα ισορροπίας. Πάρε εισπνοή και εκπνέοντας τράβηξε με τα πόδια σου τη μπάλα να έρθει προς το στήθος σου, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και τραβώντας τον αφαλό προς τη σπονδυλική σου στήλη. Με εισπνοή επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 1 σετ των 15 επαναλήψεων. Ολοκλήρωσε το σετ με σανίδα διάρκειας 60 δευτερολέπτων και μετά κάνε έναν κύκλο ακόμη ξεκινώντας από την πρώτη άσκηση.

Πηγή: shape.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!