5 ασκήσεις γιόγκα... ιδανικές για την ηρεμία σας (videos)!
5 ασκήσεις γιόγκα... ιδανικές για την ηρεμία σας (videos)!


Οι ρυθμοί ζωής είναι απαιτητικοί και το άγχος των υποχρεώσεων συχνά μας καταβάλλει τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Ειδικά οι μαμάδες που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ, δύσκολα θα βρουν την ηρεμία που τους αξίζει. Ένας πολύ καλός τρόπος διαφυγής που εναρμονίζει σώμα και πνεύμα είναι η γιόγκα.

Μέσα από αυτές τις ασκήσεις-τις οποίες μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι- θα χαλαρώσετε.

Κάνοντας την πεταλούδα

Μια από τις πιο χαλαρωτικές ασκήσεις που χαρίζουν επιπρόσθετα και ευλιγισία είναι η στάση της πεταλούδας. Καθίστε στο πάτωμα, λυγίστε τα πόδια και ενώστε τις πατούσες. Τοποθετήστε τα χέρια πάνω τους και χαλαρώστε τον υπόλοιπο κορμό. Μείνετε σε αυτή τη θέση, προσπαθώντας να κάνετε τα (λυγισμένα) γόνατα να ακουμπήσουν στο έδαφος. Σπρώξτε τον θώρακα προς τα εμπρός και προσπαθήστε να ακουμπήσετε το κεφάλι στις πατούσες. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε, όσο πιο πολύ χαμηλώνετε, τόσο το καλύτερο. Περιμένετε 4 λεπτά και ισιώστε αργά την πλάτη σας.

 

 

Διπλώνοντας το σώμα σας

Η συγκεκριμένη άσκηση εκτός του ότι βοηθάει πολύ στην ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, βοηθάει και στο να αποκτήσετε περισσότερη ευλυγισία. Καθίστε στο πάτωμα με ίσια πλάτη, φέρνοντας τα πόδια μπροστά και τεντωμένα. Στη συνέχεια, «κατεβείτε» προς τα κάτω και προσπαθήστε να πιάσετε με τα χέρια σας τα δάχτυλα των ποδιών. Μείνετε σε αυτή την θέση, μετρώντας αργά έως το 50 και χαμηλώστε και άλλο τον κορμό προς τα κάτω. Μην ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε σταθερά. Mπορείτε να δοκιμάσετε να φέρετε το δεξι πόδι λυγισμένο να ακουμπάει στον αριστερό μηρό και να σκύψετε έτσι ώστε να ακουμπήσετε το κεφάλι στην αριστερή γάμπα.

 

 

Κάνοντας την κόμπρα

Η άσκηση αυτή βοηθάει πολύ αν αντιμετωπίζετε πόνους στην πλάτη και στην μέση. Ξαπλώστε μπρούμυτα με το πρόσωπό σας να ακουμπάει το έδαφος, αφήστε τα χέρια σας χαλαρά και φέρτε τις παλάμες σας, έτσι ώστε να βρίσκονται κάτω από τους ώμους. Τα πόδια πρέπει να είναι τεντωμένα και σε πλήρη ευθεία. Κλείστε τα μάτια, αδειάστε το μυαλό και αναπνεύστε αργά και σταθερά μετρώντας μέχρι το 50. Στηριχτείτε στις παλάμες των χεριών, ανοίξτε τα μάτια και σηκώστε το κεφάλι αργά, τεντώνοντάς το προς τα πίσω. Το στήθος πρέπει να ακολουθεί κι αυτό την ανοδική πορεία του κεφαλιού,ενώ το υπόλοιπο σώμα παραμένει χαλαρό. Βάλτε νοερά ένα σημείο στο ταβάνι και ακολουθήστε το με το βλέμμα σας. Μείνετε έτσι για λίγο και στη συνέχεια, επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 2 ακόμα φορές.

 

 

Κάνοντας το κουτάβι

Ξαπλώστε μπρούμυτα και χαλαρώστε για 1 περίπου λεπτό. Στη συνέχεια, ανασηκωθείτε και στηριχτείτε στις παλάμες και στα γόνατα. Προσπαθήστε να απομακρύνετε τα χέρια από τον θώρακα, σαν να προσπαθείτε να πιάσετε κάτι που βρίσκεται μπροστά σας. Μετατοπίστε το βάρος προς τα πίσω και «καθίστε» στις φτέρνες, φροντίζοντας να μην αλλάξετε την θέση των χεριών. Για περισσότερη διευκόλυνση μπορείτε να ακουμπήσετε το μέτωπο στο πάτωμα. Μείνετε μερικά λεπτά σε αυτή τη θέση και χαλαρώστε. Μπορείτε να την επαναλάβετε 3-4 φορές ακόμη.

 

 

Κάνοντας το... πτώμα

Σε αντίθεση με το τρομακτικό της όνομα, η Savasana ή αλλιώς η στάση του πτώματος γίνεται πανεύκολα. Το μόνο απαιτητικό κομμάτι της άσκησης είναι ότι πρέπει να ακινητοποιήσετε πλήρως το σώμα, το πρόσωπο και το...μυαλό. Ξαπλώστε ανάσκελα και αφήστε τα χέρια σας χαλαρά στα πλαϊνά του σώματος. Τα πόδια μπορούν να έχουν ελαφρό άνοιγμα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να κλείσετε τα μάτια και να καθαρίσετε το μυαλό από περιττές σκέψεις. Συγκεντρωθείτε στις αναπνοές και μείνετε έτσι αρκετή ώρα. Μόλις σηκωθείτε, θα νιώσετε χαλαρωμένη, ήρεμη και έτοιμη να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα.

 

 


Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!