Ενίσχυσε το μεταβολισμό σου με... γυμναστική
Ενίσχυσε το μεταβολισμό σου με... γυμναστική


O μεταβολισμός δεν λειτουργεί το ίδιο σε κάθε άνθρωπο. Σίγουρα όλοι έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι παραμένουν αδύνατοι ενώ τρώνε αρκετά και κάποιοι άλλοι παίρνουν τα κιλά πολύ εύκολα. Ωστόσο με τη σωστή διατροφή αλλά και με τη γυμναστική μπορείτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Γυμναστείτε το πρωί. Όσο δύσκολο και αν σας ακούγετε, είναι σημαντικό να εντάξετε τη πρωινή γυμναστική στο πρόγραμμα σας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ασκούμαστε τις πρωινές ώρες καίμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Μην αμελείτε τις ασκήσεις με βάρη. Το σώμα καίει θερμίδες ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτός ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι υψηλότερος στους ανθρώπους που έχουν περισσότερο μυϊκό ιστό. Γι αυτό είναι σημαντικό να μην αμελείτε τις ασκήσεις με βάρη και να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Προσθέστε μικρές ασκήσεις μέσα στην ημέρα σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όπου πηγαίνετε θα παίρνετε και τα βαράκια μαζί σας. Ωστόσο μπορείτε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας, όπως να πηγαίνετε με τις σκάλες αντί του ασανσέρ, να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά από τον προορισμό σας ή να βγείτε για τρέξιμο όταν έχετε ελεύθερό χρόνο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!