5 ασκήσεις…. κατά της κυτταρίτιδας
5 ασκήσεις…. κατά της κυτταρίτιδας


Οι καλύτερες ασκήσεις για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα.
«Με αυτήν τη διατροφή θα εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα σε μία εβδομάδα», «Ακολούθησε αυτή την άσκηση και νίκησε την κυτταρίτιδα σε 10 μέρες». Αυτοί είναι μόνο μερικοί τίτλοι άρθρων που πέφτουν κατά καιρούς στα μάτια μας , ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως αυτές οι υπερβολές δεν πλησιάζουν καν κοντά στην αλήθεια και ας αποδεχτούμε πως η κυτταρίτιδα θέλει το χρόνο της και σίγουρα τον τρόπο της, για να αντιμετωπιστεί. Με προσεκτική διατροφή και εντατική άσκηση θα μπορέσεις να δεις διαφορά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσένα 5 ασκήσεις που στοχεύουν στα πόδια και τους γλουτούς και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Έχουμε και λέμε:

1η άσκηση
Στάσου όρθια, με τα πόδια λυγισμένα ελαφρώς στο άνοιγμα των ώμων σου και τα χέρια σου να στηρίζονται στη μέση σου. Κάνε βαθύ squat (aka ημικάθισμα) προσέχοντας τα γόνατά σου να μην περνούν τις μύτες των ποδιών σου. Μείνε όσο πιο χαμηλά μπορείς για 5 δευτερόλεπτα, σφίγγοντας καλά τους μηρούς και τους γλουτούς σου κι έπειτα γύρνα στην αρχική σου θέση. Πάρε βαθιά ανάσα και επανάλαβε την άσκηση. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

2η άσκηση
Στάσου όρθια και έχοντας τα χέρια σου στη μέση ή καλά τεντωμένα ευθεία, κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, λυγίζοντας τα γόνατα και κατεβάζοντας χαμηλά τη λεκάνη σου. Ουσιαστικά κάνεις βαθιά εμπρόσθια προβολή προσέχοντας φυσικά τα γόνατά σου τα οποία δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών σου. Μείνε χαμηλά για περίπου 5 δεύτερα και στη συνέχεια γύρνα στην αρχική σου θέση και άλλαξε πόδι. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε μεριά.

3η άσκηση
Στάσου όρθια, με τα χέρια σου να ακουμπούν στη μέση σου και τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Λύγισε ελαφρώς το αριστερό σου πόδι ώστε να πατά σταθερά στο έδαφος και τέντωσε προσεκτικά το δεξί σου πόδι προς το πλάι. Ξεκίνα να κάνεις μικρούς κύκλους, έχοντας πάντα τεντωμένο το πόδι σου και το πέλμα σου point. Κατά τη διάρκεια της άσκησης μην ξεχνάς να σφίγγεις την κοιλιά σου ώστε να έχεις περισσότερη ισορροπία. Αφού κάνεις 10 κύκλους επιστρέφεις στην αρχική σου θέση και αλλάζεις μεριά. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε μεριά.

4η άσκηση
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια σου να ακουμπούν καλά στο πάτωμα. Άνοιξε τα πόδια σου στην ευθεία των γοφών, έχοντας τα γόνατά σου λυγισμένα. Από αυτή τη θέση θα ξεκινήσεις να κάνεις τη γνωστή σε όλες μας γέφυρα. Σήκωσε με προσοχή τη μέση σου από το πάτωμα και ανέβα ψηλά, σφίγγοντας ταυτόχρονα πολύ καλά την κοιλιά και τους γλουτούς σου. Μείνε ψηλά για περίπου 5 δευτερόλεπτα κι έπειτα κατέβα πολύ προσεκτικά στην αρχική σου θέση. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

5η άσκηση
Στάσου στα τέσσερα, ακουμπώντας στο χαλάκι τους αγκώνες και τα γόνατά σου, φροντίζοντας το κεφάλι σου να κοιτά διαρκώς στο πάτωμα. Η πλάτη σου θα πρέπει να είναι ίσια και η κοιλιά σου πολύ καλά σφιγμένη. Από αυτή τη στάση, λύγισε το δεξί σου πόδι και σήκωσέ το ψηλά, μέχρι ο μηρός σου να είναι παράλληλος με το έδαφος. Μείνε ψηλά για όσο αντέχεις σφίγγοντας πολύ καλά τους γλουτούς σου, πιέζοντας για 5 δευτερόλεπτα. Γύρνα στην αρχική σου θέση και επανάλαβε στην ίδια μεριά μέχρι να τελειώσεις τις 15 επαναλήψεις σου. Τότε θα αλλάξεις και μεριά. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!