4 τρικ για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς
4 τρικ για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς


Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.
Το κοιλιακό λίπος ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Και εκτός από την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα υγείας. Το λίπος στην κοιλιά αποτελείται από δύο ειδή, από το υποδόριο και το σπλαχνικό. Το υποδόριο είναι αποθηκευμένο κάτω από το δέρμα και είναι το λιγότερο επικίνδυνο. Ενώ το σπλαχνικό είναι αποθηκευμένο ανάμεσα στα όργανα και είναι αρκετά επικίνδυνο, γιατί μπορεί να γίνει η αιτία για καρδιαγγειακά νοσήματα και για διαβήτη τύπου 2. Δείτε παρακάτω τι να κάνετε για να βοηθήσετε στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Μη σταματήσετε να γυμνάζεστε. Για να καταπολεμήσετε το κοιλιακό λίπος πρέπει να ασκήστε έτσι ώστε να δυναμώσετε τη μυϊκή σας μάζα. Προπονηθείτε λοιπόν σχεδόν καθημερινά αλλά μη το παρακάνετε, γιατί η αυξητική ορμόνη θα μειωθεί, με τον μεταβολισμό σας να ακολουθεί το παράδειγμά της.

Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και  να δυσκολέψει τη συσσώρευση του κοιλιακού λίπους. Εντάξτε στη διατροφή σας άπαχη πρωτεΐνη πάντα σε συνδυασμό με υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά οξέα. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνετε με την κατανάλωση της γιατί δεν θα έχετε κάποιο επιπλέον αποτέλεσμα.

Κάντε γιόγκα για απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη όπου οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έκαναν γιόγκα για 16 εβδομάδες, ανέφεραν σημαντική μείωση του σπλαχνικού λίπους. Και δεν είναι απλά οι ασκήσεις της γιόγκα που βοηθάνε την μείωση του λίπους, αλλά το κλειδί είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία συνδέεται με το λίπος της κοιλιάς.

Κοιμηθείτε αρκετά. Όπως γνωρίζετε ο στόχος σας πρέπει να είναι 8 ώρες βραδινού ύπνου. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, αν έχετε ακανόνιστο πρόγραμμα στον ύπνο, τότε το σώμα σας εκκρίνει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του λίπους.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


















Η ιδανική σούπα για δίαιτα