Μην κάνεις αυτά τα 5 λάθη στη γυμναστική, αν θες να χάσεις κιλά!
Μην κάνεις αυτά τα 5 λάθη στη γυμναστική, αν θες να χάσεις κιλά!


Πηγαίνετε σχεδόν κάθε μέρα γυμναστήριο, ιδρώνετε στα όργανα αλλά τελικά δεν χάνετε βάρος, που είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεκινήσατε να γυμνάζεστε. Τι λάθος κάνετε; Παρακάτω θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Λάθος 1# Κάνετε μόνο αερόβιες ασκήσεις. Ενώ είναι αλήθεια πως η αερόβια άσκηση βοηθάει στην καύση των θερμίδων, ωστόσο για να χάσετε κιλά πρέπει να τη συνδυάζετε και με βάρη. Όσο πιο πολύ δυναμώνετε τους μύες σας τόσο πιο εύκολα καίτε το λιπώδη ιστό.

Λάθος 2# Αποφεύγετε την διαλειμματική προπόνηση (HIIT).  Σε ένα πράγματα που συμφωνούν οι ειδικοί είναι πως η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση βοηθάει στην απώλεια βάρους. Η συγκεκριμένη προπόνηση περιλαμβάνει ένα χρονικό διάστημα έντονης γυμναστικής, το οποίο ακολουθεί μια άσκηση σε πιο χαλαρή ένταση ή και διάλειμμα μερικών δευτερολέπτων. Οι ασκήσεις είναι αρκετά έντονες, ώστε ο ασκούμενος να φτάνει στο ανώτατο όριο των καρδιακών παλμών. Αυτό το είδος προπόνησης διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό όσο αφορά τη διαδικασία καύσης του λίπους. Η HITT είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους.

Λάθος 3# Είστε ασυνεπείς. Ένα 20 λεπτό περπάτημα μια φορά την ημέρα είναι ιδανικό για να ξεσκάσετε, όμως δεν είναι αρκετό αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Το ίδιο ισχύει και με το γυμναστήριο, το οποίο εάν το επισκέπτεστε όποτε το θυμηθείτε δεν πρόκειται να δείτε αποτελέσματα.

Λάθος 4# Κάνετε συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις. Εάν δεν αλλάζετε την προπόνησή σας τότε οι μύες συνηθίζουν και δεν δυναμώνουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι αν αλλάζετε τις ασκήσεις κάθε έξι εβδομάδες.

Λάθος 5# Δεν προσέχετε τη διατροφή σας. Αυτό που θα βάλετε στο πιάτο σας είναι εξίσου, μπορεί και περισσότερο, σημαντικό με τη γυμναστική. Όταν ασκείστε τακτικά μπορεί να πεινάτε, όμως εάν καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε δεν θα χάστε ούτε ένα γραμμάριο.  Για να χάσετε βάρος, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!