Μυστικά για απώλεια βάρους πριν το καλοκαίρι
Μυστικά για απώλεια βάρους πριν το καλοκαίρι


Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε αρκεί να κάνετε έξυπνες επιλογές και θα βγείτε στην παραλία όπως επιθυμείτε.

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι μας πιάνει πανικός και θέλουμε να χάσουμε όλα τα κιλά που πήραμε το χειμώνα. Όμως λίγο η θάλασσα, λίγο οι βόλτες, λίγο τα παγωτά και οι αλμυρές λιχουδιές, καθιστούν δύσκολη την απόφαση να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής. Από την άλλη μεριά έχουμε το δίλημμα φαγητό ή μαγιό; Ευτυχώς πλέον δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε αρκεί να κάνετε έξυπνες επιλογές και θα βγείτε στην παραλία με σώμα που πάντα επιθυμούσατε.

Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες, είναι να διαλέξετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αφθονούν σε λαϊκές αγορές και στα παντοπωλείο σας. Πέραν του ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες.

Μεγειρέψετε έξυπνα. Μπείτε στη κουζίνα και ετοιμάστε κρύες σούπες με λίγες θερμίδες, όπως με λαχανικά ή γκασπάτσο. Οι σούπες αποτελούν την ιδανική επιλογή για να ξεκινάτε τα γεύματά σας γιατί σας φουσκώνουν και  δεν τρώτε μεγάλη ποσότητα από το κυρίως πιάτο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κατανάλωναν σούπα στην αρχή του γεύματος, τρώγανε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια σούπα.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά που είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες και μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια κιλών.

Επιλέξτε ποτά με λίγες θερμίδες. Τα έτοιμα smoothies, τα ζαχαρούχα ποτά και τα αναψυκτικά καταναλώνονται πολύ πιο εύκολα όταν έχει ζέστη. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί περιέχουν αρκετές θερμίδες που μπορούν να σας προσθέσουν περιττά κιλά. Επιλέξετε ροφήματα χωρίς θερμίδες όπως, ανθρακούχο νερό, σόδα και τσάι χωρίς ζάχαρη.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές σε συνδυασμό με την άσκηση θα βγείτε στις παραλίες και θα φοράτε το αγαπημένο σας μαγιό αφού θα έχετε χάσει όλα τα περιττά κιλά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!