ΜΟΝΟ αυτό καίει περισσότερες θερμίδες από τη γυμναστική!
ΜΟΝΟ αυτό καίει περισσότερες θερμίδες από τη γυμναστική!


Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να γυμναστείτε;

Όλοι σας συμβουλεύουν να ξεκινήσετε τη γυμναστική τόσο για λόγους υγείας όσο και για να χάσετε τα περιττά κιλά. Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι εάν κάνετε ζεστό μπάνιο μπορεί να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι εάν ασκήστε;

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να βγείτε για τρέξιμο σταματήστε για ένα λεπτό και ξανασκεφτείτε το. Γιατί να κάνετε τόσο κόπο αφού ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Loughborough υποστηρίζει ότι το ζεστό μπάνιο έχει παρόμοια οφέλη με την άσκηση. Πιο συγκεκριμένα αν κάνετε ένα καυτό μπάνιο εκτός ότι θα χαλαρώσετε, θα σας προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Οι επιστήμονες μελέτησαν το σάκχαρο στο αίμα και τις θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου και βρήκαν ότι όσοι είχαν κάνει μπάνιο είχαν καψει περισσότερες θερμίδες και η τιμή του σακχάρου ήταν 10% χαμηλότερη σε σχέση με εκείνους που γυμνάζονταν.

Τελειώνοντας οι ειδικοί τόνισαν πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε αφού η σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή αποτελούν το κλειδί για τη μακροζωία. Επισήμαναν επίσης πως η συγκεκριμένη μελέτη διεξάχθηκε σε μικρό αριθμό ατόμων και σε καμία περίπτωση το ζεστό μπάνιο δεν θα μπορούσε να αντικατστήσει τη σωματική δραστηριότητα. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!