Υπάρχει ΕΝΑ μυστικό για να ασκήστε περισσότερο!
Υπάρχει ΕΝΑ μυστικό για να ασκήστε περισσότερο!


Τι μπορεί να μας κινητοποιήσει και να μας κάνει να σηκωθούμε από τον καναπέ;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Παρόλα αυτά πολλές φορές προτιμάμε την άνεση του καναπέ μας αντί να ξεκινήσουμε μια σωματική δραστηριότητα. Πώς όμως θα μπορέσουμε να κινητοποιηθούμε και να αρχίσουμε τη γυμναστική; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο νομίζετε και βρίσκεται στη μουσική. Ναι σωστά διαβάσατε. Μια ευχάριστη μουσική μπορεί να σας βοηθήσει,  να απολαύσετε περισσότερο όποια γυμναστική και εάν κάνετε. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ποια είδη μελωδιών, να βάλετε στη λίστα σας.

Η μουσική ως κίνητρο

Η μουσική μπορεί να σας παρακινήσει να ασκηθείτε περισσότερο, γιατί σας αποσπά την προσοχή από το να κουραστείτε ή από το να θέλετε να σταματήσετε. Υπάρχει όμως μια παγίδα: Αν η μουσική είναι πάρα πολύ γρήγορη, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βοηθήσει την απόδοσή σας, την απόλαυση ή την αντοχή σας. Έρευνες έδειξαν πως όταν ο ρυθμός της μουσικής συντονίζεται με τον ρυθμό της άσκησης τότε το άτομο που αθλείται καταναλώνει κατά 6% λιγότερο οξυγόνο. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως η μουσική σε συνδυασμό με την άσκηση αυξάνει την αντοχή κατά 20%. Επιλέξτε, άρα ττραγούδια που ταιριάζουν με το επίπεδο της άσκησης.

Πώς ξέρετε τι ρυθμό θα πρέπει να ακούσετε;

Οι ερευνητές έχουν περάσει αμέτρητες ώρες μελετώντας ακριβώς αυτό το ζήτημα και έχουν καταλήξει σε μια απάντηση. Κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης, υπάρχει ένα ανώτατο όριο για τη μουσικό tempo, περίπου 140 bpm. Πέρα από αυτό, πιθανώς δεν αποκομίζετε οφέλη από την προπόνηση σας. Επιπλέον, κατά την προθέρμανση, ξεκινήστε με ένα πιο αργό ρυθμό  και στη συνέχεια επιταχύνετε σταδιακά το ρυθμό, μέχρι να φτάσει το 140 bpm.

Προσέξτε την ένταση του ήχου

Όταν αν ακούτε μουσική πολύ δυνατά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης μπορεί να υπάρξουν κάποιες συνέπειες, αν και συνήθως δεν είναι σοβαρές.. Για παράδειγμα υπάρχει πιθανότητα να έχετε μια ελαφριά πίεση, ένα κουδούνισμα στα αυτιά σας και μια προσωρινή απώλεια της ακοής. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακοή θα ανακάμψει πλήρως σε περίπου 16-18 ώρες. Αλλά εάν συνηθίζετε, να ακούτε πολύ δυνατά μουσική στα ακουστικά τότε μπορεί να προκληθεί μόνιμη ζημιά.

Επιλέξτε λοιπόν την κατάλληλη μελωδία και θα μπορέσετε να ασκήσετε περισσότερες ώρες.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!