5 (ΣΟΥΠΕΡ) πράγματα που σου συμβαίνουν όταν ξεκινάς γυμναστική
5 (ΣΟΥΠΕΡ) πράγματα που σου συμβαίνουν όταν ξεκινάς γυμναστική


Είναι αλήθεια: Το καλλίγραμμο σώμα είναι μόνο ένας από τους λόγους για να ιδρώσεις.

Σχεδόν έχεις σιχαθεί να ακούς ότι κάποιες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεσαι. Δεν μπορείς να βρεις ησυχία πια. Έχεις κι εσύ τα δίκια σου, αλλά από εμάς μην περιμένεις να σταματήσουμε.

Θα το λέμε και το ξαναλέμε μέχρι να πειστείς (σε εσένα μιλάμε που κοιτάς με σηκωμένο το φρύδι από τον καναπέ): Αν θέλεις να βελτιώσεις στο σώμα σου σημεία που δεν σου αρέσουν η γυμναστική είναι μονόδρομος.

Δες τη σαν by default κομμάτι του εβδομαδιαίου σου προγράμματος. Πώς έχεις πάντα στο μυαλό σου να κλείσεις ραντεβού για μανικιούρ; Κάπως έτσι πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου ότι 2-3 φορές την εβδομάδα θα την ιδρώνεις τη φανέλα.

Ο λόγος που επιμένουμε όμως δεν είναι μόνο για να αποκτήσεις σμιλεμένους γλουτούς και τρακτερωτούς κοιλιακούς. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Να τι άλλο θα σου συμβεί μπαίνοντας στο μαγικό κόσμο του fitness.

1. Θα νιώσεις αμέσως πολύ πιο χαρούμενη
Αναμφίβολα, η εποχή που διανύουμε δεν δίνει και πολλούς λόγους να είσαι μες στην τρελή χαρά. Αν όμως σε πιάνει συχνά μια ατονία, αν ψυχολογικά δεν νιώθεις στα πάνω σου ή αν πρόσφατα χώρισες/ έχασες τη δουλειά σου/τσακώθηκες και είσαι σε φάση παραίτησης από κάθε διάθεση για ζωή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι συνδρομή στο γυμναστήριο ή σε κάποιο μάθημα γυμναστικής που σου αρέσει. Μερικά σετ ασκήσεων είναι αρκετά για να αντιστρέψεις κάθε αρνητικό συναίσθημα, αφού η άσκηση απελευθερώνει ντοπαμίνη και ενδορφίνες -δηλαδή τις ορμόνες της χαράς.

2. Τα επίπεδα παραγωγικότητάς σου θα εκτοξευθούν

Διανύεις μια περίοδο που δουλεύεις πολλές ώρες, παρευρίσκεσαι σε ατελείωτα meetings και έχεις ένα σκασμό δουλειά να παραδώσεις; Μπορεί να σου ακούγεται μέχρι και δικαιολογία για να αναβάλλεις όλα αυτά που πρέπει να κάνεις, ΑΛΛΑ μισή ώρα στο διάδρομο ή μια ώρα αερόβιας προπόνησης θα σε βοηθήσουν να στροφάρεις πιο γρήγορα και να γίνεις πιο παραγωγική. 

Βλέπεις, η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο ενώ παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες, προλαμβάνει την πνευματική παρακμή. Με άλλα λόγια, είναι σαν να φροντίζεις από τώρα ώστε, ακόμα και πιο μεγάλη, να τα έχεις τετρακόσια!

3. Θα μαζέψεις πολύ υλικό για το Instagram σου

Σε όρους Instagram, ο fitness τρόπος ζωής είναι huge trend. To #fitspiration (ένα από τα πιο δημοφιλή hashtags) μετράει περισσότερα από 14 εκατομμύρια posts. Eκμεταλλεύσου τα Instagram friendly σημεία του studio ή του γυμναστηρίου που πηγαίνεις και κάνε δουλίτσα. Για να μην πούμε για την ευκαιρία που θα έχεις να φορέσεις απίστευτα stylish κολάν.

4. Θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους
Κάποιοι θα είναι πολύ πωρωμένοι με τη γυμναστική, κάποιοι θα είναι στη φάση σου. Κάθε περίπτωση έχει να σου δώσει κάτι. Πηγαίνοντας συγκεκριμένες ημέρες, θα παρατηρήσεις ότι κάθε φορά θα πετυχαίνεις σχεδόν τους ίδιους ανθρώπους. Στην αρχή η επικοινωνία σας θα περιορίζεται σε ένα αμήχανο χαμόγελο, στη συνέχεια σε ένα σχόλιο για το μάθημα, ύστερα και σε κάτι που συνέβη εκείνη τη μέρα στη δουλειά και πριν το καταλάβεις, θα έχεις κάνει μια καινούρια φίλη με την οποία όλο και κανένα κρασί μετά το μάθημα θα κανονίζετε.

5. Θα αρχίσεις να κοιμάσαι πολύ καλύτερα

Έχεις δυσκολία στον ύπνο; Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, η άσκηση είναι «φάρμακο». Απελευθερώνει το συσσωρευμένο στρες που κρατά το μάτι γαρίδα όταν πέφτεις στο ωραίο σου κρεβατάκι (οπότε αν όντως υποφέρεις από αϋπνίες προτείνεται να γυμνάζεσαι απογευματινές ώρες). Αφενός αυτό. Αφετέρου η γυμναστική προκαλεί μια αύξηση θερμοκρασίας στο σώμα η οποία όταν, αργότερα και αφού χαλαρώσεις, πέσει, βοηθά σημαντικά στο να σε πάρει ο ύπνος».

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!