5+1 tips για τη γυμναστική μετά τις γιορτές
5+1 tips για τη γυμναστική μετά τις γιορτές


Είναι σχεδόν σίγουρο ότι την περίοδο των γιορτών η γυμναστική έμεινε πίσω και σιγά-σιγά σκέφτεστε να επανέλθετε. Για να γίνει όμως αυτό σωστά πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να κάνετε αξιοπρεπείς προπονήσεις είναι να ξεκουράζεστε καλά. Και επειδή στις γιορτές είναι δεδομένο ότι ξενυχτίσατε αρκετά, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε το βιολογικό σας ρολόϊ στην προ γιορτών κατάσταση.
Είτε έχετε συνδρομή σε γυμναστήριο, είτε σκοπεύετε να κάνετε κάποιο πρόγραμμα από το διαδίκτυο στο σπίτι, ξεκινήστε χαλαρά τις πρώτες μέρες. Το σώμα χρειάζεται χρόνο να επανέλθει, άρα ανεβάστε σταδιακά ένταση και επίπεδο δυσκολίας.
Τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τις γιορτές, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα κυκλικό πρόγραμμα εκγύμνασης όλου το σώματος. Σκοπός δηλαδή είναι να «ενεργοποιηθούν» σταδιακά όλοι οι μύες.
Φυσικά, η αερόβια άσκηση δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα άσκησης. Αν μπορείτε να πηγαίνετε για περπάτημα και επί καθημερινής βάσης, ακόμα καλύτερα. Σε διαφορετική περίπτωση, κάντε περπάτημα ή τρέξιμο τις ημέρες που θα ασχοληθείτε με τη γυμναστική.
Ένα πρόγραμμα γυμναστικής τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια συχνότητα ορθολογική. Σε κάθε προπόνηση δηλαδή να γυμνάζετε από δύο μυικές ομάδες (στήθος-δικέφαλους, πλάτη-τρικέφαλους, ώμους-πόδια).
Τέλος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα καλό είναι να αλλάζετε πρόγραμμα γυμναστικής για καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!