Μ' αυτή την αποτοξίνωση χάνεις 1 κιλό σε μια ημέρα!
Μ' αυτή την αποτοξίνωση χάνεις 1 κιλό σε μια ημέρα!


Είναι κάποιες εποχές του χρόνου που τρώμε λίγο περισσότερο από ο,τι συνήθως και μετά σκεφτόμαστε τα κιλά που έχουμε πάρει. Έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα, όπως οι περισσότεροι, έκανα τις ατασθαλίες μου. Λίγο τα γλυκά, λίγο τα υπέροχα εδέσματα στα τραπέζια που με καλούσαν και που δεν μπόρεσα να αντισταθώ, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην κουμπώνει το παντελόνι μου. Τώρα όμως που πέρασαν οι γιορτές έφτασε η στιγμή να πάρω δραστικά μέτρα και να ξεφουσκώσω ακολουθώντας την παρακάτω αποτοξίνωση μιας ημέρας. Και τα κατάφερα. Θέλετε να δείτε τι έκανα;

Ξεκίνησα την ημέρα μου με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Αυτό το ρόφημα προετοίμασε το γαστρεντερικό μου σύστημα για τη διαδικασία της πέψης και ενυδάτωσε τον οργανισμό. Συνέχισα την ημέρα μου πίνοντας άφθονα υγρά.

Πρωινό: Έφαγα ένα φρούτο εποχής μαζί με ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης όπως κεχρί, κινόα, φαγόπυρο.

Στις 11:00: Ήπια ένα πράσινο smoothie

Μεσημεριανό: Έφαγα ένα μπολ βραστά λαχανικά όπως πράσινα φασόλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, σπαράγγια. Επέλεξα μια ποικιλία από διάφορα λαχανικά, όχι μόνο από ένα.

Στις 15:00: Ήπια πάλι ένα πράσινο smoothie

Δείπνο: Έφαγα μια σούπα λαχανικών

Δεν κατανάλωσα καθόλου ζάχαρη, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένα κρέατα και τα τεχνητά γλυκαντικά. Και φυσικά πήγα νωρίς για ύπνο.

Έκανα επίσης scrub. Πήρα μια  μαλακή βούρτσα και έκανα απολέπιση, ώστε να ενισχύσω την κυκλοφορία του αίματος και να προωθήσω την ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Η προσθήκη αλάτων στη μπανιέρα μπορεί να δώσει μια επιπλέον βοήθεια αφού το δέρμα απορροφά ρα ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει τη λειτουργία της πέψης.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα για την αποτοξίνωση, ο καθένας καθορίζει πόσες μέρες θα την ακολουθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του. Καλό είναι να μην ξεπερνάτε τις 3 ημέρες και να είστε προσεκτικοί όσοι τη δοκιμάζετε για πρώτη φορά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!