DIY scrub σώματος με φράουλες
DIY scrub σώματος με φράουλες


Το self care της εβδομάδας περιλαμβάνει απολέπιση με φράουλα και σου υπόσχεται υπέροχη επιδερμίδα.

Η αλήθεια είναι πως με πειράζουν πολλά skincare προϊόντα με αποτέλεσμα να με πιάνει φαγούρα σε όλο το σώμα και εγώ να ξύνομαι. Να ξύνομαι, όμως, σε σημείο που προκαλώ σημάδια στο σώμα μου. Και πες οκ με αυτό… φταίω και δεν φταίω. Συμβαίνει μιας και δοκιμάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα κρέμες και body butter. Τι γίνεται, όμως, με τα τσιμπήματα από κουνούπια;

Ομολογώ ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα ζωύφια να κάνουν «βόλτες» γύρω μου και -φυσικά- να με τσιμπάνε. Μη βρεθεί κουνούπι στον χώρο, πάνω μου θα έρθει. Όπως καταλαβαίνεις, πάλι τα σημάδια κάνουν «πάρτι» στο δέρμα μου. Με αυτήν τη σκέψη και κατάσταση, λοιπόν, αποφάσισα να αναζητήσω τη φυσική λύση και τη βρήκα: scrub σώματος με φράουλα.

Και απολέπιση θα κάνεις για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, και θα απομακρυνθούν τυχόν σημάδια στο δέρμα σου και αυτό θα λάμψει. Τέλειο, δεν συμφωνείς;

Η συνταγή για το body scrub με φράουλα
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το scrub σώματος με φράουλα είναι τα εξής:

1 κούπα ζάχαρη

1 φλιτζάνι αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες παγωμένες φράουλες

¾ φλιτζανιού λάδι καρύδας

1 κουταλιά σκόνη βανίλιας

Ξεφλούδισε τις παγωμένες φράουλες και με ένα πιρούνι λιώσε τις καλά. Ανακάτεψέ τις σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, μπες στο μπάνιο, ρίξε νερό στο σώμα σου και άπλωσε με τα χέρια σου το scrub από τον λαιμό μέχρι τα πέλματά σου. Όσο απλώνεις κάνε συγχρόνως και ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Τα οφέλη του scrub με φράουλα στην επιδερμίδα
Η φράουλα είναι ένα φυσικό λευκαντικό και γι’ αυτό ακριβώς σου είπα παραπάνω ότι θα συμβάλει, ώστε να εξαφανιστούν τα σημάδια στο σώμα σου. Βλέπεις, η φράουλα περιέχει μηλικό οξύ, το οποίο αφαιρεί τα επιφανειακά σημάδια και τους «λεκέδες» που υπάρχουν στο δέρμα, ενώ η βιταμίνη C που περιέχει ενισχύει ακόμα περισσότερο τη λάμψη της επιδερμίδας.

Όσο για τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας, η μεν πρώτη απολεπίζει το δέρμα χωρίς όμως να το ταλαιπωρεί και να το τραυματίζει – απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, δηλαδή-, το δε έλαιο καρύδας έχει άκρως ενυδατική δράση.

Άντε, ακόμα το σκέφτεσαι; Μπες στο μπάνιο σου, άναψε κεριά, βάλε χαλαρή μουσική και απόλαυσε το scrub με φράουλα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!