DIY συνταγές για δυνατά μαλλιά
DIY συνταγές για δυνατά μαλλιά


Για να απολαμβάνουμε υγιή και όμορφα μαλλιά χρειάζεται να τους προσφέρουμε μια συστηματική περιποίηση, ιδίως αν τα ταλαιπωρούμε καθημερινά με το θερμό στάιλινγκ και τις βαφές. Οι παρακάτω 3 εύκολες σπιτικές συνταγές από απλά αλλά ευεργετικά υλικά τροφοδοτούν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά από τη φύση, ώστε να παραμένουν υγιή, δυνατά και αστραφτερά.

Για να τονώσουμε το τριχωτό…
DIY συνταγή με ευεργετικά έλαια

Θα χρειαστούμε

*Ελαιο χοχόμπα

*Καστορέλαιο

*Ελαιο καρύδας

Τι κάνουμε

Αναμειγνύουμε από μία κουταλιά της σούπας έλαιο χοχόμπα, καστορέλαιο και έλαιο καρύδας. Το χοχόμπα ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα, το καστορέλαιο χαρίζει λάμψη και όγκο ενώ το έλαιο καρύδας θρέφει και είναι αντιβακτηριδιακό, ιδανικό για την εξυγίανση του τριχωτού καθώς και την ανακούφιση από την ξηροδερμία. Βάζουμε το κοκτέιλ ελαίων σε ένα μπουκαλάκι με δοσομετρητή.

Πώς το εφαρμόζουμε

Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες με μία χτένα. Παράλληλα απλώνουμε στις ρίζες και το τριχωτό το μείγμα μας. Κάνουμε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων. Ετσι θα ενεργοποιήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσουμε τα συστατικά των ελαίων να απορροφηθούν καλύτερα. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το κεφάλι με μία ζεστή, νωπή πετσέτα ή με ένα νάυλον σκουφάκι για το ντους. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει τουλάχιστον 20’. Στη συνέχεια, λουζόμαστε.

Για να κάνουμε βαθύ καθαρισμό…
Με την παρακάτω σπιτική συνταγή εξυγιαίνουμε το τριχωτό και απομακρύνουμε ρύπους, νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα από τα προϊόντα στάιλινγκ από τα μαλλιά. Ετσι οι ρίζες οξυγονώνονται και δυναμώνουν.

DIY για βαθύ καθαρισμό

Θα χρειαστούμε

*Μηλόξιδο ή λευκό ξίδι

Τι κάνουμε

Ξεπλένουμε τα μαλλιά με μία κούπα μηλόξιδο ή λευκό ξίδι, μία φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμο. Τα παραπάνω συστατικά απομακρύνουν τους ρύπους και τα ίχνη από τα προϊόντα στάιλινγκ, χωρίς να ξεθωριάζει η βαφή. Επίσης, η όξινη σύσταση του απλού αυτού υλικού χαρίζει αστραφτερή λάμψη στην τρίχα.

Για να ενυδατώσουμε…

Μία χειροποίητη μάσκα με διάσημα υλικά που χρησιμοποιούνται και σε καλλυντικά, θα χαρίσουν την ενυδάτωση και τη θρέψη που θέλουμε, κάνοντας τα μαλλιά ευκολοχτένιστα.

Θα χρειαστούμε

*Ωριμο αβοκάντο

* Ελαιόλαδο

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι μισό ώριμο αβοκάντο. Στη συνέχεια προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνουμε το αποτέλεσμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες. Τυλίγουμε τα μαλλιά μας σε ένα μικρό σινιόν και φοράμε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20’ και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!