Πώς θα καθαρίσεις το στρώμα;
Πώς θα καθαρίσεις το στρώμα;


Η τακτική αλλαγή των σεντονιών και των κλινοσκεπασμάτων είναι απαραίτητη γενικότερα. Και τώρα, με τον κορονοϊό είναι ένας λόγος παραπάνω να τα αλλάζετε και να τα πλένετε τακτικά. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικός είναι και ο καθαρισμός του στρώματος, το οποίο συγκεντρώνει μικρόβια.

Δείτε παρακάτω τρεις τρόπους για να καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά το στρώμα σας

1. Ηλεκτρική σκούπα

Το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι καλό να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Αν είναι δυνατόν, γυρνάτε το στρώμα από την άλλη πλευρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάντε την ίδια διαδικασία.

2. Νερό και υγρό πιάτων

Βοηθά ιδιαίτερα αν έχετε λεκέδες στο στρώμα. Με λίγο νερό και υγρό πιάτων και με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή πετσέτας μπορείτε να τρίψετε το σημείο των λεκέδων. Αν οι λεκέδες είναι καιρό στο στρώμα, θα χρειαστεί να επιμείνετε περισσότερο αντικαθιστώντας το κρύο με ζεστό νερό.

3. Αέρισμα στον ήλιο

Είναι πολύ σημαντικό να αερίζετε το στρώμα μία φορά στους 4 μήνες και συγκεκριμένα στον ήλιο. Ωστόσο, τώρα αν έχετε καιρό να το κάνετε, θα πρέπει να το αερίσετε. Μην ξεχνάτε, επίσης, να ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά για να αερίζεται μιας και αυτό λειτουργεί ως φυσικό απολυμαντικό.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!