3 DIY μάσκες με μπανάνα για τα μαλλιά
3 DIY μάσκες με μπανάνα για τα μαλλιά


Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστείς:
1/2 ώριμο αβοκάντο
1 ώριμη μπανάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η προετοιμασία θα σου πάρει μερικά λεπτά:

Με τη βοήθεια του μίξερ πολτοποίησε την μπανάνα και το αβοκάντο μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα και ρίξε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή. Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις.

Ιδανική μάσκα αν έχεις εύθραυστα μαλλιά, μιας και περιέχει υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών που βοηθούν στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών. Το αβοκάντο περιέχει λιπαρά οξέα, φολικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, και βιταμίνες A, B3, C, E και K1 που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των τριχών.

Για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείς:
1 ώριμη μπανάνα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Η προετοιμασία θα σου πάρει λίγα λεπτά:

Σε ένα καθαρό μπολ λιώσε τη μπανάνα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα δύο αυγά. Ρίξε τα δύο υλικά (μπανάνα και αυγά) σε ένα καθαρό μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το μέλι. Με τη βοήθεια του μίξερ πολτοποίησε όλα μαζί τα συστατικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (κυρίως να μην υπάρχουν κομματάκια μπανάνας). Η μάσκα είναι έτοιμη.

Αυτή η μάσκα μαλλιών θα θρέψει τα μαλλιά χαρίζοντάς τους λάμψη. Κι αυτό γιατί, εκτός από τις μπανάνες, τα αυγά είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών, που αποτελούν βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη των τριχών. Αν έχεις ξηρά μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τον κρόκο του αυγού. Αν έχεις λιπαρά, μόνο το ασπράδι. Αν έχεις κανονικά μαλλιά, όλο το αυγό.

Για την τρίτη συνταγή θα χρειαστείς:
1 ώριμη μπανάνα
2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:

Αρχικά, κόψε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια και μετά πολτοποίησέ τη στο μπλέντερ. Πρόσθεσε τις 2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε όλα μαζί τα συστατικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Το γιαούρτι έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα μαλλιά από την εμφάνιση ψαλίδας, ιδιαίτερα στις άκρες, αναζωογονώντας τα, παράλληλα. Ιδανική μάσκα αν έχεις ξηρά ή θαμπά μαλλιά.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!