Χριστουγεννιάτικο δέντρο ασφαλές για το παιδί
Χριστουγεννιάτικο δέντρο ασφαλές για το παιδί


Εντάξει, Χριστούγεννα χωρίς δέντρο, στολίδια και λαμπάκια δεν νοούνται και ποτέ δεν θα προτείναμε να το αφήσετε στο πατάρι – εκτός, ίσως, αν θέλατε να στολίσετε καραβάκι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για τα μικρά μας: μικροσκοπικά και εύθραυστα αντικείμενα, στολίδια και λαμπάκια που φωνάζουν «δάγκωσέ με», καλώδιο που τραβιέται και περιπλέκεται κλπ.

Ευτυχώς, οι ευφάνταστες λύσεις είναι πολλές και με μερικούς μικρούς συμβιβασμούς μπορούν ακόμη και όσοι έχουν πολύ μικρά παιδιά που εξερευνούν τον κόσμο με μανία να κάνουν ξέγνοιαστες και ασφαλείς γιορτές.

Πρώτ’ απ’ όλα, αν δεν θέλετε να ξεφύγετε απ’ τα συνηθισμένα, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε προσεκτικά τα στολίδια σας, ώστε να είναι από υλικά που δεν σπάνε και δεν είναι επικίνδυνα αν το παιδί τα βάλει στο στόμα. Επίσης, φροντίστε να μην έχουν επάνω γκλίτερ ή κάποιο υλικό που τρίβεται και φεύγει, να κρέμονται με κορδέλα αντί για σπάγγο και φυσικά το κάθε στολίδι να είναι στο κατάλληλο μέγεθος, ώστε το παιδί να μην μπορεί να το καταπιεί.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μην ψάχνετε για πολλά διαφορετικά «ασφαλή» στολίδια. Χρησιμοποιείστε φιόγκους από κορδέλα σε ποικίλα χρώματα ή κόψτε τα δικά σας στολίδια από χρωματιστό χαρτόνι ή χαρτί βελουτέ.

Αν, πάλι, θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να κρατήσετε, ταυτόχρονα, το μικρό σας μακριά από κινδύνους, εκεί έξω υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως για παράδειγμα:

Δέντρο και στολίδια από τσόχα

Συνυφασμένη κυρίως με την Πρωτοχρονιά και το εορταστικό «χαρτάκι», η πράσινη τσόχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πιο εποικοδομητικό τρόπο, όπως για να φτιάξετε ένα πανέμορφο και ασφαλέστατο επιτοίχιο ή επιδαπέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα λατρέψουν τα παιδιά.

 
 
 
 
End of ad break in 30 s
 
 
 
 

Δέντρο σε ύψος που δεν φτάνει το παιδί

Ποιος είπε ότι σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει τα κλαδιά να ξεκινούν κάτω κάτω ή να «φυτρώνει» στο έδαφος; Στολίστε ένα δέντρο με κλαδιά που ξεκινούν από ύψος ασφαλείας ή φτιάξτε ένα δέντρο που κρέμεται ψηλά στον τοίχο σαν κάδρο, ώστε να είναι ακόμη πιο... απρόσιτο.

Φράχτης κανονικός ή από φράχτης από δώρα

Μια προφανής επιλογή για να αποτρέψετε το παιδί απ’ το να φτάσει ως το δέντρο είναι να του αποκλείσετε την πρόσβαση από κάθε πλευρά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τον κλασικό παιδικό φράχτη είτε με έναν κάπως πιο όμορφο – και φυσικά λιγότερο προκλητικό – φράχτη από υπερμεγέθη κουτιά δώρων, κολλημένα μεταξύ τους.

Καλά Χριστούγεννα!

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!