DIY scrub για να μην ξεφλουδίζεις
DIY scrub για να μην ξεφλουδίζεις


Αν κοιτάζεις τα πόδια σου και δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο μοιάζεις με δεινόσαυρο τότε ήρθες στο σωστό μέρος. Το ξεφλούδισμα μετά το καλοκαίρι και καθώς χάνουμε το μαύρισμά μας είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά και απόλυτα αντιαισθητικό. Δεν φτάνει που χάνουμε το χρώμα για το οποίο παλέψαμε τόσο όλο το καλοκαίρι, ξεφλουδίζουμε κιόλας και οι κρέμες δεν κάνουν τίποτα. Ούτε και τα κοινά απολεπιστικά κάνουν όμως… Αλλά αυτό ίσως το έχεις ανακαλύψει και μόνη σου. Ξέρουμε όμως μία συνταγή που τυχαίνει να είναι λαχταριστή και να κάνει το δέρμα πραγματικά αγνώριστο. Ναι, τα υλικά τα έχεις ήδη και ό, τι περισσέψει μπορείς να το φας! Λοιπόν…

Θα χρειαστείς
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Μία κουταλιά της σούπας μέλι
Μια κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
Τα ρίχνεις όλα σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα

Γιατί γιαούρτι
Αρχικά να πούμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γιαούρτι που έχει λήξει μία ή δύο μέρες #justsayin. Δεύτερον, το γιαούρτι περιέχει λακτικό οξύ που «χαλαρώνει» τα νεκρά κύτταρα και έτσι προσφέρει ήπια χημική απολέπιση κάτι που έχεις ανάγκη.

Γιατί μέλι
Είναι αντιμικροβιακό και αντιβακτηριδιακό και έτσι καταπολεμά τυχόν μύκητες που μπορεί να «τσίμπησες» στην παραλία. Κυρίως όμως είναι το πιο ισχυρό ενυδατικό και η ενυδάτωση είναι κάτι που επίσης έχεις μεγάλη ανάγκη.

Γιατί λευκή ζάχαρη
Είναι πιο λεπτή από την μαύρη και έτσι κάνει πιο απαλή απολέπιση. Μπορεί να θέλεις να βγάλεις κυριολεκτικά το δέρμα σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τραυματίσεις.

Κάνε αυτό το scrub απόψε και ό, τι περισσέψει μην το πετάξεις! Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο…


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!