6+1 ιδέες για το αποκριάτικο πάρτι του παιδιού σας!
6+1 ιδέες για το αποκριάτικο πάρτι του παιδιού σας!


Αυτό το σαββατοκύριακο οι απόκριες κορυφώνονται και τα παιδικά πάρτι… πέφτουν βροχή. Αν κι εσείς έχετε μπει στη διαδικασία να οργανώσετε ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για να μείνει αξέχαστο στα παιδιά. Αρκεί είναι να έχετε πρωτότυπες ιδέες.

Διακόσμηση από πολύχρωμο γκοφρέ χαρτί…

Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, είναι πάμφθηνο και ιδανικό για αποκριάτικη διακόσμηση. Αγοράστε το σε διαφορετικά χρώματα για να φτιάξετε πολύχρωμες κουρτίνες. Απλώς το κόβετε σε λωρίδες, τις κολλάτε σε έναν σπάγκο και έπειτα το στερεώνετε όπου θέλετε.

 

*Φωτογραφίες: pinterest.com 

… και από πολλά μποά

Κρεμάστε τα σε όλο το σπίτι για να του δώσετε μία νότα καρναβαλιού. Στο τέλος, μπορείτε να δωρίσετε στα παιδιά σαν αποκριάτικα αξεσουάρ.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η γωνιά του face painting

Σε ένα τραπεζάκι, το οποίο θα έχετε καλύψει με ένα πρόχειρο τραπεζομάντηλο, τοποθετήστε όλα τα σύνεργα του face painting και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν. Για λόγους υγιεινής, είναι προτιμότερο το κάθε παιδί να φέρει τα δικά του πινελάκια ή να προμηθευτείτε χρώματα σε μπουκαλάκια έτσι ώστε να τα απλώσουν με τα χέρια. Εναλλακτικά, ένας ενήλικας μπορεί να αναλάβει ρόλο... face painter.

*Φωτογραφία: thirtyhandmadedays.com

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η αποκριάτικη γκαρνταρόμπα 

Μπορεί τα παιδιά εκείνη τη μέρα να είναι ντυμένα με τις αγαπημένες τους στολές όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ενδυμασία τους. Συγκεντρώστε, λοιπόν, κάπες, καπέλα και άλλα πρωτότυπα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξεσουάρ, όπως το χαρτί υγείας που είναι ιδανικό για μια αυτοσχέδια στολή μούμιας, πολύχρωμα χαρτόνια, παλιά ρούχα και ζώνες. Εκείνα απλώς θα βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει.

*Φωτογραφία: pinterest.com

*Φωτογραφία: onecrazyhouse.com

Αυτοσχέδιες μάσκες

Εκτυπώστε σχέδια από το ίντερνετ (δείτε ενδεικτικά εδώ), κόψτε τα και μετά αφήστε τα παιδιά να τις διακοσμήσουν και να τις ζωγραφίσουν όπως θέλουν και φυσικά να τις φορέσουν.

*Φωτογραφία: simplemomproject.com

Φωτογραφίες με αστεία αξεσουάρ

Στην αγορά, είτε σε φυσικά καταστήματα είτε σε onlineshops, θα βρείτε σετ με αξεσουάρ (δείτε ενδεικτικά εδώ) με χερούλι στο πλάι όπως αυτά στη φωτογραφία. Για ακόμα περισσότερη διασκέδαση, μπορείτε να κολλήσετε σε έναν άδειο τοίχο ένα χαρτόνι σε έντονο χρώμα ή με έντονα σχέδια, έτσι ώστε τα παιδιά να βγαίνουν φωτογραφίες φορώντας τα ποζάροντας.



Η αποκριάτικη πινιάτα

*Φωτογραφία: pinterest.com

Αφού κάνετε χώρο στο σαλόνι και κρεμάσετε την πινιάτα, δώστε ένα πλαστικό ρόπαλο στο πρώτο παίκτη ο οποίος θα έχει 2-3 ευκαιρίες να σπάσει την πινιάτα. Αν δεν τα καταφέρει, συνεχίζουν τα υπόλοιπα παιδιά μέχρι τελικά να πετύχουν τον στόχο τους. Στην κλασική μορφή του παιχνιδιού, οι παίκτες έχουν δεμένα μάτια, όμως σε περίπτωση που τα παιδιά δυσκολεύονται ή είναι πολύ μικρά, είναι προτιμότερο να τα αφήσετε να βλέπουν. Οι περισσότερες «έτοιμες» πινιάτες είναι άδειες, επομένως θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα τις γεμίσετε με μικρά γλυκά ή παιχνιδάκια.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!