5+1 τρικ για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα
5+1 τρικ για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα


Το σιδέρωμα ανήκει… δικαιωματικά στις χειρότερες δουλειές του νοικοκυριού. Όλες ξέρουμε πόσο τρομακτικό είναι να βλέπεις τον γιγάντιο σορό με τα καθαρά ρούχα που έχουν μαζευτεί και που περιμένουν να σιδερωθούν. Κάποιες φορές, όμως, το σιδέρωμα μπορεί να αποφευχθεί με τα σωστά μέτρα. Δεν εγγυόμαστε ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο, ωστόσο θα είναι σίγουρα αξιοπρεπές και εσείς θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε διαφορετικά τον χρόνο που θα αφιερώνατε στο σιδέρωμα.

Ο ατμός κάνει θαύματα

Όσο κάνετε μπάνιο, αφήστε τον ατμό να κάνει το θαύμα του! Βάλτε σε μια κρεμάστρα την τσαλακωμένη σας μπλούζα, φόρεμα ή πουκάμισο και κρεμάστε την μέσα στο μπάνιο. Μέχρι να τελειώσετε, η διαφορά θα είναι εμφανής.

Το κόλπο της κρεμάστρας

Αμέσως μετά την πλύση, βάλτε σε κρεμάστρες τα πουκάμισα και τις μπλούζες που τσαλακώνονται πιο εύκολα, μέχρι να στεγνώσουν. Το ίδιο μπορείτε να δοκιμάσετε και μετά το στεγνωτήριο- το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο λόγω της ζεστής θερμοκρασίας.

Διπλώστε τα μπλουζάκια σαν… μπουρίτο

Δείτε στο βίντεο πώς να διπλώσετε σαν μπουρίτο τα μακό και τις λεπτές μπλούζες και αφού το καταφέρετε, βάλτε τα για περίπου 15-30 λεπτά κάτω από το στρώμα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Η βρεγμένη πετσέτα

Σε μια επίπεδη επιφάνεια όπως ένα τραπέζι, «ανοίξτε» το ρούχο και καλύψτε το με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Πιέστε με τα χέρια σας τα επίμαχα σημεία, σπρώχνοντας προς τα έξω.

Το δικό σας σπρέι

 Θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού conditioner για τα μαλλιά, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι και 2 φλιτζάνια νερό. Βάλτε τα σε ένα απλικατέρ και ανακινήστε το για να ανακατευθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα είναι ελαφρώς βρεγμένα και στη συνέχεια, στοχεύστε στα πιο τσαλακωμένα σημεία τους. Πιέστε τα με τα χέρια σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα στα οποία θα χρησιμοποιήσετε το σπρέι δεν είναι ευαίσθητα. Αν έχετε και την παραμικρή αμφιβολία, καλύτερα να αποφύγετε αυτό το κόλπο.

Παγάκια στο στεγνωτήριο

Πριν θέσετε σε λειτουργία το στεγνωτήριο και αφού τοποθετήσετε μέσα τα καθαρά ρούχα, βάλτε 2-3 παγάκια. Ο ατμός που θα δημιουργήσουν σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία θα καταπολεμήσεουν τις «ζάρες».

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!