Το κόλπο για να καταλάβεις αν τα αυγά είναι ακόμη φρέσκα!
Το κόλπο για να καταλάβεις αν τα αυγά είναι ακόμη φρέσκα!


Σας έχει συμβεί και εσάς να ξυπνήσετε Σάββατο πρωί -μετά από ατέλειωτες ώρες ύπνου- και να τρέξετε στο ψυγείο για να φτιάξετε για πρωινό μια ονειρεμένη ομελέτα με αρκετό μπέικον; Και εκεί συμβαίνει το εξής περίεργο: Καθώς ανοίγετε το ψυγείο για να πάρετε τα αυγά που αγοράσατε από τη λαϊκή αγορά, συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε πραγματικά να θυμηθείτε πότε τα αγοράσατε. Ήταν την Τετάρτη ή την προηγούμενη εβδομάδα; Ή -για κακή σας τύχη- ήταν τον περασμένο μήνα;

Μη φοβάστε! Για όλα υπάρχει λύση. Κάντε το τεστ με το νερό και τα αυγά και θα γνωρίζετε με απόλυτη σιγουριά αν αυτά είναι ακόμα φρέσκα.

Τι θα χρειαστείτε: Τα αυγά σας και ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό.

Τι πρέπει να κάνετε: Τοποθετήστε απαλά ένα αυγό στο μπολ και περιμένετε να δείτε τι θα γίνει. Εάν το αυγό βυθιστεί μέχρι τον πάτο του μπολ και μείνει ως έχει, τότε είναι πολύ φρέσκο και μπορείτε να το καταναλώσετε. Εάν το αυγό βυθίζεται, αλλά αλλάζει θέση, τότε είναι ακόμα ασφαλές να φαγωθεί, αλλά θα πρέπει να το φάτε πολύ σύντομα. Τέλος, αν επιπλέει στην κορυφή, είναι χαλασμένο και θα πρέπει να το πετάξετε.

Γιατί αυτό λειτουργεί: Τα τσόφλια των αυγών είναι ημιδιαπερατά και καθώς το αυγό μεγαλώνει, το υγρό στο εσωτερικό του εξατμίζεται και ο αέρας παίρνει τη θέση του. Και όσο πιο πολύς αέρας υπάρχει μέσα σε ένα αυγό, τόσο πιο εύκολα επιπλέε.

Πηγή: al4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!