4 λόγοι για να στολίσεις νωρίτερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παιδιά
4 λόγοι για να στολίσεις νωρίτερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παιδιά


Κάθε χρόνο γύρω στις 15 Νοέμβρη με πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία να στολίσω το δέντρο. Φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν «καλά, από τώρα;» και δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να υπάρχει νωρίς και αργά για να στολίσεις ένα δέντρο. Θα το στολίσω όποτε θέλω και έχω πολύ σοβαρούς λόγους για να το κάνω χωρίς να με απασχολεί αν θα με πουν γραφική.

1. Οι ημέρες των Χριστουγέννων φέρνουν τόση χαρά που αρκούν για να «γεμίσουν οι μπαταρίες» για τους περισσότερους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λένε οι ειδικοί. Αλλά δεν χρειάζομαι τους ειδικούς για να καταλάβω ότι τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τη χαρά, με πολύχρωμα φώτα και δώρα. Γιατί λοιπόν να μην παρατείνω τη χαρά τη δική μου και των παιδιών μου που κάθε χρόνο περιμένουν πως και πως αυτή τη μέρα;

2. Τα Χριστούγεννα είναι από τις ωραιότερες αναμνήσεις των παιδιών. Και εγώ θέλω να χαρίσω στα παιδιά μου όσο περισσότερες αναμνήσεις γίνεται. θέλω να θυμούνται υπέροχα χριστούγεννα στο στολισμένο σπίτι τους με τους γονείς τους.

3. Γιατί θυμάμαι τα παιδιά μου χρόνια, και αυτή η ανάμνηση με τυλίγει με ένα πέπλο νοσταλγίας και ευτυχίας. Ίσως γιατί και οι δικοί μου γονείς είχαν φροντίσει τα χριστούγεννα να μου μείνουν αξέχαστα. «Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συνδέσουν το προσωπικό τους παρελθόν και να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η πρόωρη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο» λένε και οι ειδικοί.

4. Γιατί με τη συνήθειά μου αυτή παρασύρω και άλλους να στολίσουν και νιώθω σαν να σκορπάω τη χαρά παντού. «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέρνουν στην επιφάνεια τα έντονα συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας», σημειώνουν οι ειδικοί που απ’ ό,τι φαίνεται είναι με το μέρος μου.

Πηγή: themamagers.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!