DIY μάσκες προσώπου με αβοκάντο
DIY μάσκες προσώπου με αβοκάντο


Το πρόσωπό μας περνάει πολλές δυσκολίες σε καθημερινή βάση και χρειάζεται προστασία και φροντίδα. Οι κρέμες προσώπου μας ενυδατώνουν και μας προστατεύουν, ειδικά αν έχουν αντηλιακή προστασία. Υπάρχουν όμως και τα φυσικά αγαθά που έχουν πολλαπλές χρήσεις και διαθέτουν αρκετές ευεργετικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το αγαπημένο μας αβοκάντο που είναι το σήμα κατατεθέν της υγιεινής διατροφής. Δεν σας χαρίζει όμως μόνο τέλειο κορμί. Συμβάλει στη βελτίωση και στην περιποίηση του δέρματος όταν ‘συναντά’ και άλλα φυσικά υλικά. Πάμε να δούμε 5 τέλειες μάσκες προσώπου με βασικό συστατικό… το αβοκάντο.

Η κλασική συνταγή

Μισό ώριμο αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Λιώστε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και ‘διαλύστε’ το μέλι μέσα στο καυτό νερό. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο με τα δάχτυλά σας ή, ακόμα καλύτερα, με ένα χοντρό πινέλο. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αβοκάντο με γιαούρτι

¼ ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας οργανικό γιαούρτι

μισή κουταλιά της σούπας μέλι

Λιώστε το αβοκάντο με το πιρούνι και ανακατέψτε με το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να γίνει μία μορφή πάστας. Απλώστε το στο πρόσωπο και αφήστε για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα βοηθά πολύ την ακμή και την ξηροδερμία.

Αβοκάντο με βρώμη

Μισό ώριμο αβοκάντο

Μισό φλιτζάνι βρώμη

Ετοιμάστε τη βρώμη σύμφωνα με τις οδηγίες του. Λιώστε το αβοκάντο με το πιρούνι και συνδυάστε με τη βρώμη. Απλώστε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ό,τι πρέπει για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος.

Αβοκάντο με βερίκοκο

Μισό ώριμο αβοκάντο

Μισό ώριμο βερίκοκο

Λιώστε χωριστά το αβοκάντο και το βερίκοκο και μετά ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν πάστα. Αφήστε το μίγμα στο πρόσωπο για μισή ώρα (ή και όλη τη νύχτα) και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αβοκάντο με μπανάνα

1 ώριμο αβοκάντο

1 μπανάνα

1 κρόκο αυγού

Λιώστε το αβοκάντο και την μπανάνα χωριστά και μετά ανακατέψτε τα με τον κρόκο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάλτε το για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εξαιρετικά αποτελεσματικό για ανθρώπους με λιπαρό δέρμα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!