Γιατί μυρίζει το πλυντήριο ρούχων και πώς μπορείτε να το καθαρίσετε;
Γιατί μυρίζει το πλυντήριο ρούχων και πώς μπορείτε να το καθαρίσετε;


Το πλυντήριο σας βρωμάει, και κάτι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό!

Όταν σκεφτόμαστε τα πλυντήρια ρούχων, βλέπουμε καθαρά, φρέσκα μυρωδικά ρούχα. Το πλυντήριο υποτίθεται ότι συνδέεται με ένα αναζωογονητικό άρωμα καθαριότητας, ένα άρωμα που είναι τόσο αγαπητό που υπάρχουν ακόμη και κολόνες σχεδιασμένες να μιμούνται τη μυρωδιά του. Τι κάνετε όμως όταν το πλυντήριο ρούχων βρωμάει.

Πριν παραιτηθείτε από την προσπάθεια να το σώσετε και αναζητήσετε για επισκευές πλυντηρίων ρούχων σκεφτείτε αυτό: Μερικά απλά βήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάλειψη αυτής της δυσοσμίας για πάντα.

Τι θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα
Λευκό ξύδι
Σφουγγάρι (προαιρετικό)
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος που απαιτείται: 1 ώρα

Δυσκολία: Εύκολο

Βήμα βήμα:

Αναμίξτε ¼ του φλιτζανιού μαγειρικής σόδας με ¼ του φλιτζανιού νερό. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο δοχείο απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας.
Ρίξτε 2 κύπελλα από λευκό ξύδι στον κάδο και εκτελέστε μια κανονική πλύση σε υψηλή θερμοκρασία.
Βγάζετε τυχόν υπόλοιπα από την μαλακή πλευρά ενός σφουγγαριού βυθισμένο σε διάλυμα ενός μέρους ξύδι, και ενός μέρος νερού.

Γιατί όμως το πλυντήριο ρούχων μυρίζει;

Οι εμπρόσθιοι φορτωτές έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά και για να είναι ευαίσθητοι στα ρούχα, για να καθαρίζουν καλύτερα. Αλλά είναι εκείνο το μέρος αποτελεσματικότητας που μπορεί να προκαλέσει μερικούς πονοκεφάλους όταν πρόκειται για τη μυρωδιά. Δείτε, οι εμπρόσθιοι φορτωτές υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό από τα αντίστοιχα φορτία κορυφής, καθώς γεμίζουν μόνο το κάτω μέρος του κάδου με νερό. Δεδομένου ότι ο κάδος περιστρέφεται σε έναν οριζόντιο άξονα, τα ρούχα σας πέφτουν μέσα στο νερό, εξαλείφοντας την ανάγκη γεμίσματος του κάδου μέχρι το τέλος.,

Αυτό είναι πολύ καλό εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά υψηλής απόδοσης, αλλά όταν πλένετε τα ρούχα σας με λάθος είδη σαπουνιού και μαλακτικών, η μικρότερη ποσότητα νερού δεν μπορεί να ξεπλυθεί πλήρως. Ο κάδος καταλήγει να επικαλύπτεται με ένα στρώμα σαπουνιού αφρού, το οποίο είναι γεμάτο με τη βρωμιά από τα ρούχα σας. Στη θερμότητα και την υγρασία του πλυντηρίου σας, αυτά τα απομεινάρια κάνουν μια ευτυχισμένη κατοικία για μούχλα, βακτήρια, και δυσοσμία.

Η πενιχρή κατάσταση ενισχύεται από το γεγονός ότι οι ροδέλες με εμπρόσθιο φορτίο χρησιμοποιούν ένα ελαστικό παρέμβυσμα για να εμποδίσουν τη διαρροή νερού. Η βρωμιά, το σαπούνι και τα κομμάτια υφάσματος μπορούν να παγιδευτούν κάτω από το παρέμβυσμα, δημιουργώντας ένα ακόμα έδαφος αναπαραγωγής για δυσάρεστες μυρωδιές.

Πηγή: 4moms.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!