DIY κρέμα για να απαλλαγείς από τις ραγάδες
DIY κρέμα για να απαλλαγείς από τις ραγάδες


Οι ραγάδες είναι ένα είδος ουλής που εμφανίζεται όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, σχεδόν πάντα αφού έχει τεντωθεί υπερβολικά (ναι, αν έχεις πάρει ή έχεις χάσει απότομα βάρος). Τα σημάδια αυτά δεν αποτελούν απειλή για την υγεία σου, όμως είναι ακαλαίσθητα και αν τα έχεις –κι εμείς τα έχουμε- σου προκαλούν μονίμως «πονοκέφαλο» ειδικά το καλοκαίρι.

Βασικά οι περιβόητες ραγάδες σχηματίζονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, και αυτός είναι ο λόγος που τις καθιστά αδύνατες να εξαφανιστούν. Μπορεί να εμφανιστούν ως λίγες κόκκινες ή πολλές μικρές γραμμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ακαλαίσθητα σημάδια εμφανίζονται σε σημεία του σώματος στα οποία υπάρχουν αποθέματα λίπους, όπως στους γλουτούς, στην κοιλιά, στους βραχίονες, στους μηρούς και στο στήθος.

Αν και υπάρχουν πολλά εμπορικά προϊόντα στην αγορά σήμερα τα οποία βοηθούν στην εξάλειψη των ραγάδων, οι φυσικές θεραπείες αποτελούν μια θαυμάσια εναλλακτική. Γι’ αυτό εμείς σου βρήκαμε μία που μάλλον θα σε σώσει. Αλλά πρόσεχε. Θέλει συνέπεια ε.

Για να διατηρήσεις το δέρμα σου ελαστικό και να αποφύγεις την εμφάνιση ραγάδων, είναι πραγματικά σημαντικό να το ενυδατώνεις σε βάθος και να του εξασφαλίζεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να μη δημιουργούνται σκασίματα και ουλές. Η συγκεκριμένη κρέμα κατά των ραγάδων θα εξασφαλίσει στο δέρμα σου σωστή θρέψη και θα συμβάλλει στην πρόληψη και στη μείωση των ραγάδων οπότε πάρε χαρτί και μολύβι.

Σε ένα μικρό δοχείο ανάμειξε ίσα μέρη ελαιόλαδου, φύτρων σταριού και αλόης βέρα. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, πρόσθεσε λίγη σκόνη αργίλου. Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν πολτός και άπλωσέ τον στις πάσχουσες περιοχές τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!