DIY μάσκα για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα!
DIY μάσκα για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα!


Όπως ήδη θα ξέρεις το κλειδί για να μακρύνουν τα μαλλιά φυσιολογικά είναι να είναι υγιή!

Ταλαιπωρώντας τα μαλλιά σου με σεσουάρ μαλλιών, μασιά μαλλιών, βαφές και προϊόντα styling, καταλήγεις να έχεις ξηρά μαλλιά αλλά και εμφανώς αφυδατωμένα. 

Αυτό που έχεις να κάνεις για να έχεις μεταξένια μαλλιά πάντα, είναι να τους κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς μια μάσκα ενυδάτωσης και αναδόμησης, είτε σπιτική – χειροποίητη είτε του εμπορίου. Φυσικά μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς και σιλικόνη μαλλιών κάθε φορά που θα κάνεις πιστολάκι αλλά και να καθαρίζεις την ψαλίδα μόλις εμφανίζεται!


Αφού λοιπόν τα ενυδατώνεις τακτικά με μάσκες ή χρησιμοποιείς για την περιποίηση τους μετάξι μαλλιών αλλά νιώθεις ότι δεν μακραίνουν εύκολα και ότι έχουν κολλήσει, ή ακόμα, αν τα έκοψες πολύ και θες μακρύνουν γρηγορότερα, μπορείς να εφαρμόσεις τη θαυματουργή μάσκα μαλλιών για να μακρύνουν πιο γρήγορα που σου προτείνουμε...

Θα χρειαστείς 3 απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου…
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας λάδι από αβοκάντο (θα το βρεις στο φαρμακείο ή σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα)
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα

Πώς θα το κάνεις
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου αλλά δώσε περισσότερη έμφαση στις ρίζες κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μεμβράνη ή με το ειδικό σκουφάκι του μπάνιου και άσε τη μάσκα μια με δύο ώρες και μετά λούσε τα μαλλιά σου κανονικά.

Αυτή η μάσκα δημιουργεί υπεραιμία εξαιτίας της μουστάρδας και την κανέλας και αυτό βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα!

Προσοχή: Μη χρησιμοποιείς τη μάσκα πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Είναι αρκετά δυνατό σαν μείγμα εξαιτίας των υλικών του και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου. Αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα δοκίμασε το μείγμα πριν το αφήσεις δύο ώρες, ή άσε τη μάσκα στο κεφάλι σου για λιγότερη από μία ώρα!

Πηγή: ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!