DIY σκισίματα στο jean σου!
DIY σκισίματα στο jean σου!


Φτιάξε από το μηδέν το ripped denim παντελόνι των ονείρων σου.

Τα ripped jeans δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «νέο trend» καθώς τα φαρδιά, σκισμένα παντελόνια ήταν hot –και τα αγαπημένα των supermodels- από τη δεκαετία του ‘80. Αλλά από την άλλη σίγουρα δεν είναι και μία τάση που όσο πάει φθίνει και χάνει το γκελ της στον κόσμο γιατί βλέπουμε από χρονιά σε χρονιά τις street style φωτογραφίες με τέτοια κομμάτια να αυξάνονται.

Από την άλλη αν εσύ είσαι πιο κλασική και συντηρητική σε ό,τι αφορά τις denim επιλογές σου και δεν θες να διαθέσεις budget για να αγοράσεις ένα τέτοιο –λίγο edgy, λίγο rebel- παντελόνι, μπορείς να μεταμορφώσει μόνη σου σε ripped ένα που έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου. Αλλά ακόμα και το σκίσιμο θέλει τέχνη! Για να μην φαίνεται, λοιπόν, πώς απλά είχες κάποιο ατύχημα και κατέστρεψες το ρούχο σου, διάβασε παρακάτω βήμα προς βήμα πώς να σκίσεις το παντελόνι σου like a fashion pro!

Βήμα 1o: Για να κάνεις σχισμένα γόνατα, τοποθέτησε πρώτα τo jean που επέλεξες και σημείωσε με ένα στυλό ή μολύβι που ακριβώς βρίσκεται η πτυχή του γονάτου σου. Στη συνέχεια, βάλε το παντελόνι σου σε μία επίπεδη επιφάνεια.

Βήμα 2o: Κόψε μια οριζόντια σχισμή κατά μήκος του γονάτου. Αν θέλεις να κόψεις περισσότερες «φέτες» και προτιμάς να δώσεις μία πιο ακραία εμφάνιση στο jean σου, πρόσθεσε μια επιπλέον σχισμή λίγα εκατοστά πάνω ή κάτω από την πρώτη.

Βήμα 3o: Χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι για τα φρύδια, τράβηξε μερικές κλωστές από τις περιμετρικές πλευρές της σχισμής.

Βήμα 4o: Για να προσθέσεις την τελική πινελιά στο look σου, χρησιμοποίησε γυαλόχαρτο (ή τον επίπεδο τρίφτη τυριού που έχεις στην κουζίνα σου), και πέρασε με αυτό την περιοχή γύρω από την σχισμή για ακόμα πιο έντονο «κατεστραμμένο» αποτέλεσμα. Τέλος, πρέπει να πλύνεις και να στεγνώσεις το παντελόνι σου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!