Μ' αυτές τις μάσκες θα μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά
Μ' αυτές τις μάσκες θα μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά


Τα όμορφα μαλλιά αποτελούν σημείο κατατεθέν της γυναίκας, έτσι όλες μας θέλουμε να έχουμε τα τέλεια μαλλιά. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας έχουν επιβάλλει να χρησιμοποιούμε πιστολάκι και πολλά προϊόντα τα οποία βοηθούν στο να τιθασεύσουμε τυχόν ατέλειες, αλλά παράλληλα μας επιβαρύνουν με τα χημικά τους.

Το μεγαλύτερο προνόμιο που έχουμε είναι η ίδια η φύση, η οποία μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε. Έτσι και για τα μαλλιά, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν και να παραμείνουν όμορφα και δυνατά! 

Μάσκες για γρήγορο μήκος στα μαλλιά
Μάσκα με καστορέλαιο

Υλικά:

2 κουταλιές σούπας σαμπουάν
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας καστορέλαιο
10 σταγόνες από λεμόνι
Πως το κάνουμε:

Πρώτα ανακατεύω το καστορέλαιο με τον κρόκο και ύστερα προσθέτω τις σταγόνες από το λεμόνι. Ανακατεύω καλά. Έπειτα προσθέτω το σαμπουάν και ανακατεύω να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Εφαρμόζω το μείγμα σε στεγνά μαλλιά, από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες, κάνοντας απαλό μασάζ να πάει παντού. Καλύπτω τα μαλλιά με μία πετσέτα, και τα αφήνω για 30 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένω με νερό το μείγμα. Αν δεν έχεις να πας κάπου, μην πλύνεις τα μαλλιά με σαμπουάν, αλλά αφού ξεπλύνεις το μείγμα με νερό, άφησέ τα μια μέρα έτσι.

Αν όμως έχεις έντονη τη μυρωδιά του αυγού στα μαλλιά σου, μπορείς κανονικά να τα πλύνεις με σαμπουάν. Η μάσκα αυτή πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα για περίοδο από 5-7 εβδομάδες.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι ένα έλαιο φυτικής προέλευσης και χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά, βαφές, αρώματα, προϊόντα περιποίησης μαλλιών κ.α.

Είναι απολύτως ασφαλές προϊόν για εξωτερική χρήση στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Προσφέρει τέλεια ενυδάτωση και χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις όπου τα μαλλιά είναι αδύναμα, εξασθενημένα και θαμπά. 

Μάσκα με σκόνη μουστάρδας

Υλικά:

1 κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδας
2-3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό

Πως το κάνουμε:

Πρώτα ανακατεύω τη σκόνη μουστάρδας με το ζεστό νερό (βάζω πρώτα δύο κουταλιές για να δω αν χρειάζεται παραπάνω, για να φτιάξω το μείγμα σαν πάστα), έπειτα προσθέτω τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το ένα αυγό.

Προσοχή, αυτή η μάσκα απλώνεται μόνο στις ρίζες και όχι στις άκρες! Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Αφού απλώσεις τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά, την αφήνεις 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο εσύ θέλεις. Μπορεί να νιώσεις τη θέρμη της μουστάρδας, αν είναι αρκετά ενοχλητική μην την αφήσεις περισσότερο.

Η θέρμη αυτή βοηθάει το αίμα να κυκλοφορήσει καλύτερα στο κεφάλι σου, και κατ' επέκταση στα μαλλιά σου.

Για μαλλιά ακόμα πιο υγιή, μπορείς να απλώσεις λίγο ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών σου. Η μάσκα αυτή πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα για περίοδο από 5-7 εβδομάδες.

Μάσκα με μέλι

Υλικά:

1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού

Πως το κάνουμε:

Ανακατεύω το ασπράδι αυγού με το μέλι και το ελαιόλαδο. Φτιάχνω την πάστα και την απλώνω σε στεγνά μαλλιά για 20 λεπτά. Ξεπλένω με κρύο νερό και ένα απαλό σαμπουάν. Αυτή η μάσκα χρησιμοποιείται μια φορά κάθε 2 εβδομάδες.

Εφόσον συνδυάσεις την αγαπημένη σου μάσκα με σωστή διατροφή, το αποτέλεσμα θα φανεί σε λιγότερο από μήνα. Θα αποκτήσεις πιο δυνατά μαλλιά, χωρίς σπάσιμο και ψαλίδα και θα μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα από πριν.

Προτίμησε φυσικά προϊόντα και μάσκες για να επιβαρύνεις όσο το δυνατόν λιγότερο τον οργανισμό και τα μαλλιά σου.


Πηγή: www.ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!