Σου λείπουν τα ταξίδια; Δες τη θετική πλευρά!
Σου λείπουν τα ταξίδια; Δες τη θετική πλευρά!


Αν ρωτήσεις τους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω τι είναι αυτό που τους λείπει, μία από τις απαντήσεις θα είναι σίγουρα τα ταξίδια.

Τους λείπει να φτιάξουν μία βαλίτσα, να πάνε μέχρι το αεροδρόμιο, το τρένο, το βαπόρι και να δουν άλλα μέρη. Ακόμα κι αν δεν ήσουν η πιο ταξιδιάρα ψυχή που υπάρχει, είναι λογικό να σου λείπει να γυρνάς με ένα backpack και να βλέπεις αξιοθέατα. Έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από τότε που μπορούσαμε να πάμε κανονικά σε χώρες του εξωτερικού. Ταξίδια γιοκ.

Έρευνα εξάλλου που δημοσιεύτηκε στο Tourism Analysis, εκείνοι που ταξιδεύουν συχνά, δηλώνουν 7% πιο χαρούμενοι, συγκριτικά με εκείνους που δεν το κάνουν. Έλα όμως που δεν χρειάζεται τελικά να ταξιδέψουμε προκειμένου να κερδίσουμε αυτό το αυξημένο ποσοστό ευφορίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να οργανώσεις ένα ταξίδι.

«Έστω και η ιδέα ότι θα αποδράσεις, μπορεί να σου προκαλέσει στιγμιαία χαρά. Η φαντασίωση και μόνο αρκεί για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα», μάς λέει η κλινική ψυχολόγος Carla Marie Manly. Το αίσθημα της ανυπομονησίας μάλλον είναι αρκετό για να νιώσεις καλύτερα, ειδικά τώρα που είσαι σε καραντίνα.

Πότε νιώθεις μεγαλύτερη χαρά; Πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;
Κι όμως, έρευνα του 2010 που έγινε σε Ολλανδούς ενήλικες έδειξε ότι υψηλότερα επίπεδα χαράς βιώνονται από μέρες έως και μερικούς μήνες πριν από το ταξίδι. Μετά την επιστροφή, τα επίπεδα πέφτουν δραματικά. Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα; Ότι όλη η ευτυχία βρίσκεται στην ανυπομονησία, και ούτε καν στα ίδια τα ταξίδια. Αν περνάς μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, αλλά ξέρεις ότι την επόμενη θα ταξιδέψεις, νιώθεις αμέσως καλύτερα.

Δεν χρειάζεται να ονειρεύεσαι μόνο ταξίδια
Όταν είσαι στην καραντίνα και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο, μπορείς να φαντασιωθείς τα ταξίδια που ονειρεύεσαι. Εφόσον όμως συμβολίζουν την αποσύνδεση με την καθημερινότητα, κάνε το ίδιο και με πιο απλά πράγματα. Με μία βόλτα σε μία όμορφη τοποθεσία στην πόλη σου, απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου ταινία ή περνώντας ποιοτικές στιγμές με τον σύντροφό σου.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!