Το top 15 των ευρωπαϊκών προορισμών
Το top 15 των ευρωπαϊκών προορισμών


Ο τουριστικός οργανισμός European Best Destinations δημοσιεύει κάθε τόσο σύντομες λίστες με υπέροχους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίοι πληρούν τα υψηλά στάνταρ του οργανισμού. Πολλές από αυτές τις λίστες είναι θεματικές και απευθύνονται σε ταξιδιώτες με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Πρόσφατα, ο EBD δημοσίευσε μια λίστα με τους πιο «παραδεισένιους» προορισμούς σε όλη την Ευρώπη για όσους αναζητούν ένα μέρος να τους «ταξιδέψει» μακριά απ’ την καθημερινότητα, όπου θα μπορέσουν να «γεμίσουν μπαταρίες» απρόσκοπτα και χωρίς έγνοιες.

Το καλό νέο είναι πως αυτή η λίστα είναι ιδιαίτερα κολακευτική για την Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αληθινά ονειρεμένους τόπους, όπως οι πορτογαλικές Αζόρες, και κοσμοπολίτικους παραδείσους, όπως το Κάπρι στη γειτονική Ιταλία, βρίσκουμε 4 ελληνικούς προορισμούς που προτείνονται ως μέρη πρωτοκλασάτα και φιλόξενα, τέλεια για χαλαρές, αξέχαστες διακοπές:

4 απ’ τους 15 «επίγειους παράδεισους» της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα

 

Ο πρώτος είναι η Κέρκυρα, το υπέροχο νησί του Ιονίου με την πλούσια ιστορία, τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα, τις ολοζώντανες παραδόσεις και τις απαράμιλλες ομορφιές. Ή, όπως αναφέρεται στη λίστα, το νησί με τις πανέμορφες ορχιδέες, τους απέραντους ελαιώνες, τις τεράστιες μπουκαμβίλιες και τα εμβληματικά λευκά τριαντάφυλλα.

Στη συνέχεια, το EBD προτείνει στους εκλεκτικούς ταξιδιώτες να επισκεφτούν τη Σύμη, τον μικρό παράδεισο των Δωδεκανήσων με το αμφιθεατρικό λιμάνι, την ξακουστή αρχιτεκτονική και τις υπέροχες, κρυμμένες παραλίες του.

Επόμενος ελληνικός σταθμός η ρομαντική και κουκλίστικη Άσος, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ’ τη μαγευτική ξακουστή παραλία του Μύρτου. Το μικρό πολύχρωμο χωριουδάκι στα βόρεια της Κεφαλονιάς είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε έναν κλειστό κόλπο απέναντι απ’ το κάστρο που δεσπόζει στο άκρο της καταπράσινης χερσονήσου.

Τα Επτάνησα έχουν την τιμητική τους στη λίστα, αφού ο 4ος ελληνικός προορισμός είναι ένα πολύ μικρό πευκόφυτο νησάκι λίγα μέτρα απ’ την ακτή του Λαγανά στη Ζάκυνθο, το νησί Καμέο ή Άγιος Σώστης. Ο EBD προτείνει το μέρος σε όσους θέλουν να κάνουν πρόταση γάμου, αφού το μέρος είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό όταν νυχτώνει.

Την ιδιαίτερα τιμητική λίστα συμπληρώνουν η νήσος Μαδέρα, η καστρόπολη του Κότορ στο Μαυροβούνιο, το Όμις και το Ρόβινι στην Κροατία, τα νησιά Λόφοτεν στη Νορβηγία, η Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, το Ποζιτάνο και η Προσίντα στην Ιταλία και, τέλος, οι νήσοι Φαιρόε. 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!