5+1 προορισμοί που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά σας
5+1 προορισμοί που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά σας


Έχουμε συνηθίσει να προγραμματίζουμε τα ταξίδια μας σε περιόδους όπως το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, όταν τα σχολεία είναι κλειστά και είναι ευκολότερο να πάρουμε άδεια από τη δουλειά. Τότε, όμως, εκτός από τη ζήτηση ανεβαίνουν και οι τιμές και έτσι δημιουργείται η άποψη πως τα ταξίδια είναι ακριβά και απαγορευτικά για τον προϋπολογισμό της οικογένειας!

Ωστόσο, αν οργανώσουμε σωστά ένα οικογενειακό ταξίδι και επιλέξουμε μία περίοδο με λιγότερη ζήτηση, μπορούμε με λίγα λεφτά να γυρίσουμε τον κόσμο! Για παράδειγμα, ένα ταξίδι στο εξωτερικό για 3 μέρες μπορεί να μας στοιχίσει όσα θα ξοδεύαμε δύο Σαββατοκύριακα στην Αθήνα εάν συνδυάζαμε μία θεατρική παράσταση μαζί με φαγητό ή γλυκό και μια ακόμη παιδική δραστηριότητα με φίλους.

Έστω, λοιπόν, ότι αποφασίζετε να πάρετε… ρεπό από το σχολείο και τη δουλειά μια Παρασκευή ή μια Δευτέρα και να προγραμματίσετε από σήμερα ένα ταξίδι για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Σόφια
Η Σόφια είναι μια πολύ όμορφη πόλη, μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά από την Αθήνα και ιδανικός προορισμός εάν έχετε μικρά παιδιά που δεν θα αντέξουν για πολλές ώρες στο αεροπλάνο. Η ζωή είναι φθηνή και για 2 άτομα (1 γονιό + ένα παιδί) θα χρειαστείτε το πολύ €200 για να πάτε, να επιστρέψετε, να μείνετε 3 βράδια, να φάτε και να ευχαριστηθείτε βόλτες και αξιοθέατα!

Βουκουρέστι
Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο και κερδίζει τους επισκέπτες με τη ζωντάνια της. Μόλις μιάμιση μόλις ώρα πτήση από την Αθήνα, είναι ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο διάλειμμα, ενώ αποτελεί την τέλεια βάση για εξορμήσεις σε άλλες επαρχιακές πόλεις που το φυσικό τους περιβάλλον είναι μαγευτικό.

Ρώμη
Η Ρώμη είναι μία πόλη με ομορφιά καθηλωτική! Τα σιντριβάνια, οι εκκλησίες, τα αγάλματα και τα μουσεία που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, μαζί με τα ρομαντικά σοκάκια με τα μικροσκοπικά μπιστρό συνθέτουν μία ατμόσφαιρα παραμυθένια. Μη χάνετε καιρό, λοιπόν, και βάλτε τα δυνατά σας να την επισκεφθείτε με τα μικρά σας αγγελούδια.

Πήλιο
Από τη μία ο Παγασητικός κόλπος, από την άλλη το Αιγαίο. Στη μέση ένα μαγικό βουνό να ανακαλύψετε: το Πήλιο. Η ομορφιά του είναι συγκλονιστική ενώ τα πολλά και διαφορετικά χωριά του καλύπτουν όλα τα γούστα. Η Βυζίτσα, οι Μηλιές και το δάσος που βρίσκεται μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας, είναι ιδανικοί προορισμοί για τους μικρούς μας φίλους.

Πάπιγκο
Tα Ζαγοροχώρια είναι από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Σαράντα έξι μικρά έργα τέχνης, λαξευμένα στην καρδιά του βαθύτερου φαραγγιού στον κόσμο, στις όχθες δύο κρυστάλλινων ποταμιών (του Αώου και του Βοϊδομάτη) ανάμεσα σε δύο επιβλητικές κορυφές της Πίνδου (την Γκαμήλα και το Μιτσικέλι). Αν αγαπάτε τη φύση και την πεζοπορία, πάρτε τα παιδιά από το χέρι και σπεύσατε για τΜικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, τον Βίκο με την συγκλονιστική του θέα ή την πανέμορφη Βωβούσα!

Βιέννη
Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος τη Βιέννη και ειδικά στις αρχές της άνοιξης! Η πόλη της πριγκίπισσας Σίσσυ με τα επιβλητικά κτίρια, τα μεγάλα πάρκα και την καθαρή ομορφιά της θα χαρίσει σε ολόκληρη την οικογένεια αναμνήσεις που τα παιδιά θα θυμούνται για πολύ καιρό! Οργανωθείτε, λοιπόν, προγραμματίστε το οικογενειακό σας budget και κάντε ένα όμορφο ταξίδι μέχρι την μαγευτική πρωτεύουσα της Αυστρίας.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!