5 ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ένα τριήμερο
5 ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ένα τριήμερο


Μιλάνο

Γιατί να πάτε:
Γιατί ο παρεξηγημένος ιταλικός Βορράς κρύβει περισσότερες εκπλήξεις από την κλασική και κλισέ πλέον Ρώμη, γιατί έχει λιγότερους τουρίστες από την Βενετία και γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη, μακριά από τις φήμες για την βιομηχανική-παύλα-lifestyle πόλη που έχουμε ακούσει.

Μη χάσετε:
-Τα αναγεννησιακά αριστουργήματα, όπως τον περίφημο «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι, τα έργα τέχνης στην υπέροχη Πινακοθήκη της Μπρέρα και το Castello Sforzesco, ό,τι πιο κοντά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχετε δει, τις βόλτες γύρω από τον Duomo, τον Καθεδρικό της πόλης και το windowshopping στις γειτονιές των οίκων μόδας.
-Την ευκαιρία για εκδρομή στα χωριά της λίμνης Κόμο, ή των άλλων τριών λιμνών στα περίχωρα της Λομβαρδίας.
-Την απολαυστική συνήθεια του aperitivo κατά τις απογευματινές ώρες, κατά το οποίο απολαμβάνετε δωρεάν ανοιχτό μπουφέ σε όλα τα café με οποιοδήποτε ποτό.

Βερολίνο

Γιατί να πάτε:
Γιατί αποτελεί το κέντρο της σύγχρονης Ευρώπης από άποψη τεχνών, διασκέδασης και μοντερνισμού. Επίσης, για να αποδείξετε πως τα εθνικά κλισέ για την εχθρική στάση των Γερμανών απέναντί μας είναι πέρα για πέρα αναληθή.

Μη χάσετε:
Τα SOS, όπως η Πύλη του Βραδεμβούργου, το Reichstag και το νησί των Μουσείων στο κέντρο του Βερολίνου. Τις βόλτες στις τεράστιες πλατείες με τους ουρανοξύστες, όπως η Potsdamerplatz και η Alexanderplatz. Τους «εναλλακτικούς» περιπάτους στο ανατολικό Βερολίνο, σε αναζήτηση ιχνών του τείχους. Βόλτα με ποδήλατο στο αχανές φθινοπωρινό Tiergarten και εκδρομή με το τρένο μέχρι το κοντινό Potsdam για πιο γραφικές και ρομαντικές στιγμές.

Βουδαπέστη

Γιατί να πάτε:
Για να δείτε τον Δούναβη στα καλύτερά του, σε μία από τις πιο «αρχοντικές» παρ’ ότι λιγότερο ανεπτυγμένες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Μη χάσετε:
Την ευκαιρία να περάσετε από την Βούδα στην Πέστη πάνω στις εντυπωσιακά φωταγωγημένες γέφυρες, να σκαρφαλώσετε στους λόφους, τα Κάστρα και τα παλάτια της Βούδας και να εξερευνήσετε την πιο σύγχρονη πόλη της Πέστης, στην άλλη πλευρά του Δούναβη. Τα γραφικά παραδουνάβια χωριά περιμένουν επίσης τους επισκέπτες για «αυτοκρατορική» φιλοξενία. Ονομαστές είναι φυσικά και οι λιχουδιές των Ούγγρων, καθώς και τα spa τους – ευκαιρία να χαλαρώσετε.

Εδιμβούργο

Γιατί να πάτε:
Για πιο «χουχουλιαστή» απόδραση, καθώς οι θερμοκρασίες προδιαθέτουν για αναζωογονητικές βόλτες και στην συνέχεια άραγμα σε ζεστά café. Και γιατί τα τοπία της Σκωτίας είναι μια εμπειρία από μόνη της – θα εκπλαγείτε αν νομίζετε ότι τα «έχετε δει όλα».

Μη χάσετε:
Το γλυκό ανηφόρισμα του Carlton Hill, την «Ακρόπολη» του Εδιμβούργου. Το αντίστοιχο κατηφόρισμα προς το επιβλητικό λιμάνι της πόλης. Το «χάζι» στην παλιά πόλη, ανάμεσα στα ιστορικά κτίρια που γέννησαν τον βρετανικό Διαφωτισμό, μέχρι πίσω, στο Κάστρο του Εδιμβούργου για θέα που κόβει την ανάσα.

Παρίσι

Γιατί να πάτε:
Γιατί είστε ερωτευμένοι και θέλετε το ιδανικό σκηνικό για να το «γιορτάσετε». Γιατί το Παρίσι δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο το Φθινόπωρο, γεμάτο γλυκά μελαγχολικές εικόνες και ρομαντικές γωνιές. Γιατί είναι το Παρίσι.

Μη χάσετε:
Αν είναι η πρώτη σας φορά στην Πόλη του Φωτός, δύσκολα θα αποφύγετε τα τετριμμένα αλλά αγαπημένα Πύργο του Άιφελ-Παναγία των Παρισίων-Disneyland. Φυσικά, από μια επίσκεψη στο αχανές μουσείο του Λούβρου ποτέ κανείς δεν βγήκε χαμένος, ενώ για βόλτες και θέα, προτιμήστε τις όχθες του Σηκουάνα, την Μονμάρτη και τον πανέμορφο ναό της περιοχής, την Ιερή Καρδιά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!