3 λόγοι για να κάνεις διακοπές το φθινόπωρο!
3 λόγοι για να κάνεις διακοπές το φθινόπωρο!


Οι διακοπές το φθινόπωρο μπορεί να είναι ονειρεμένες! Ο συγγραφέας Stanley Horowitz έχει πει: «ο χειμώνας είναι χαλκογραφία, η άνοιξη νερομπογιά, το καλοκαίρι ελαιογραφία και το φθινόπωρο ένα μωσαϊκό όλων αυτών!». Το φθινόπωρο η αλήθεια είναι ότι συνδυάζει πολλά παραπάνω από τις άλλες εποχές του χρόνου όμως συνήθως το βλέπουμε ως την εποχή που ξεκινάμε πάλι τις υποχρεώσεις μας.

Μέχρι πέρυσι έτσι το έβλεπα κι εγώ, ως την περίοδο του χρόνου που ξεκινάνε πάλι οι δουλειές και οι υποχρεώσεις μου. Πέρυσι όμως έτυχε να πάω ταξίδι το Σεπτέμβριο στην Μονεμβασιά και πέρασα απίστευτα. Απόλαυσα τον καιρό που είχε τέλεια θερμοκρασία, την θάλασσα και την διασκέδαση μου σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Πελοποννήσου και μάλιστα σε πιο χαμηλές τιμές από αυτές που βρίσκουμε τους θερινούς μήνες!

Όμως δεν ήταν μόνο οι διακοπές στην Κύπρο τέλειες! Ένα ακόμα ταξίδι που είχα κανονίσει μήνες πριν για τον Οκτώβρη, στην Ρώμη, ήταν φανταστικό! Ο καιρός και εκεί γλυκός, χωρίς τις ορδές τουριστών που επισκέπτονται την ιστορική πόλη της Ιταλίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λόγοι για να διαλέξεις το φθινόπωρο για τις διακοπές σου!
Οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές το φθινόπωρο
Το καλοκαίρι είναι τέλειο για να επιλέξεις τα ελληνικά νησιά και να κάνεις τις βουτιές σου. Ο χειμώνας ιδανικός για σπορ στα χιόνια. Οι διακοπές το φθινόπωρο όμως είναι τέλειες για να κάνεις πολλά πράγματα χωρίς πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες! Στο εξωτερικό είναι προτιμότερο να περιμένεις στις ουρές ή να εξερευνάς μία πόλη όταν το κλίμα είναι πιο δροσερό! Στην χώρα μας πάλι οι θερμοκρασίες ευνοούν και τα μπάνια στη θάλασσα και την εξερεύνηση χωρίς την ταλαιπωρία της υπερβολικής ζέστης και τις υψηλές τιμές σε ακτοπλοϊκά και ξενοδοχεία!

Οι διακοπές το φθινόπωρο είναι πιο φθηνές
Κι αν δεν είναι η ζέστη το πρόβλημα, σίγουρα οι τιμές για πλοία ή αεροπλάνα και για τα ξενοδοχεία το φθινόπωρο δεν έχουν μεγάλο κόστος. Συνήθως το καλοκαίρι και ο χειμώνας είναι πιο δημοφιλή γιατί σταματούν τα σχολεία και συνήθως υπάρχουν περισσότερες άδειες από τη δουλειά. Έτσι και ο χειμώνας σε πολλές περιπτώσεις έχει περισσότερο κόστος από ότι το φθινόπωρο για τα ταξίδια μας.

Δεν έχει πολύ κόσμο
Οι διακοπές το φθινόπωρο είναι πιο εύκολες από πολλές απόψεις αλλά ακόμα περισσότερο γιατί δεν τις επιλέγουν πολλοί. Έτσι αν θες να επισκεφτείς μουσεία στο εξωτερικό ή να κάνεις ελληνικές διακοπές, δεν θα πετύχεις ορδές τουριστών, ουρές κτλ. Ακόμα θα κάνεις πιο εύκολα και οικονομικά κράτηση σε δωμάτια ή ξενοδοχεία!

Πηγή: ediva.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!