5 ελληνικά νησιά για αξέχαστες διακοπές!
5 ελληνικά νησιά για αξέχαστες διακοπές!


Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά, εκ των οποίων κατοικούνται τα 117 και φυσικά όλα έχουν μια μοναδική ομορφιά και ο καθένας μπορεί να βρει τον δικό του Παράδεισο σε κάποιο από αυτά.

Άλλα πιο κοσμοπολίτικα, άλλα ησυχαστήρια, με πράσινο ή με άγρια ομορφιά ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που τον εκφράζει και το μόνο σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε μια ολόκληρη ζωή για να γυρίσουμε και να δούμε τις ομορφιές της Ελλάδας.

Αν ακόμα όμως δεν έχεις αποφασίσει που θα περάσεις το φετινό καλοκαίρι, εδώ στο eDiva.gr συγκεντρώσαμε κάποια από τα ελληνικά νησιά,διαφορετικά μεταξύ τους, στα οποία μπορείς να χαρείς τη φύση και τις μοναδικές παραλίες, αλλά και να κάνεις βόλτες στα γραφικά σοκάκια τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Μήλος

Η Μήλος έχει έντονη πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορία του νησιού είναι τεράστια, άλλωστε είναι και η πατρίδα της περίφημης Αφροδίτης της Μήλου. Εκτός από αυτό όμως διαθέτει πολλές εξωτικές παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσεγγίσιμες μόνο με σκάφος. Υπάρχουν μικρά σκάφη που κάνουν κρουαζιέρες στις παραλίες του νησιού καθημερινά.

Από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού είναι το Κλέφτικο και το Τσιγκράδο, ενώ η πιο ξεχωριστή και ξακουστή είναι το Σαρακήνικο που περιβάλλεται από τεράστιους κατάλευκους βράχους, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

Αξίζει να επισκεφτείς τους μικρούς όρμους στα ψαροχώρια του νησιού για παραδοσιακή ομορφιά και φυσικά να γευτείς φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι ακριβώς δίπλα στη Μήλο και είναι ένα νησί το οποίο έχει μια πολύ άγρια ομορφιά που σε μαγεύει με έναν μοναδικό τρόπο. Τις περισσότερες παραλίες μπορείς να τις επισκεφτείς με μικρά καραβάκια, ενώ η πιο γνωστή και όμορφη παραλία του νησιού που αξίζει κανείς να επισκεφτεί είναι το Κάτεργο. Η Φολέγανδρος έχει πολλές μικρές λευκές εκκλησίες και μοναδικά σοκάκια ειδικά μέσα στη χώρα της Φολεγάνδρου και του μεσαιωνικού κάστρου.

Αν ανέβεις στον βράχο της Παναγιάς θα έχεις την ευκαιρία να δεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που σχηματίζει μοναδικά χρώματα και είναι σαν να βλέπεις πίνακα ζωγραφικής. Η Φολέγανδρος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο τουριστική και για αυτό έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της. Επειδή τα δωμάτια στη Φολέγανδρο δεν είναι πολλά για αυτό το λόγο μην αργήσεις.

Λευκάδα

Ας πάμε τώρα στο Ιόνιο και τη Λευκάδα, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων. Η Λευκάδα είναι ένας εύκολος προορισμός γιατί ενώνεται με γέφυρα με την ηπειρωτική Ελλάδα και μπορείς να πας με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Οι διαδρομές στο νησί είναι απίστευτες, αφού είναι κατάφυτη και έχει από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του Ιονίου όπως είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και ο Μύλος κοντά στο χωριό του Αγίου Νικήτα.

Προτίμησε να μείνεις στην δυτική πλευρά του νησιού, αφού εκεί είναι και οι πιο ωραίες παραλίες. Επίσης μπορείς να κάνεις κρουαζιέρα με σκάφος και να επισκεφτείς μικρά κοντινά νησιά, όπως και τον Σκορπιό, που έχει υπάρξει ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση.

Πάρος

Η Πάρος είναι ένα νησί για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα. Η γραφική Παροικιά που είναι και το λιμάνι της πόλης προσφέρει ατελείωτες βόλτες και πιο ήρεμη ζωή που μπορείς όμως να βρεις τα πάντα και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, ενώ στη γραφική Νάουσα μπορείς να βρεις πολλά μπαρ και club ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και να περάσεις αξέχαστες νύχτες.

Αν θέλεις να κάνεις πάρτυ και στην παραλία φυσικά ο προορισμός είναι η Πούντα, ενώ από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού είναι σίγουρα οι Κολυμπήθρες με το ασυνήθιστο τοπίο των λευκών βράχων. Μην ξεχάσεις να πας και στην Σάντα Μαρία και την Χρυσή Ακτή που γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα windsurf.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα μεγάλο νησί και προσφέρει μια διαφορετική κομψή αίσθηση, λόγω της ιστορίας της. Ολόκληρο το νησί διατηρεί ζωντανά τα ενετικά στοιχεία, ενώ η Παλιά Πόλη έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, ενώ στέκει και το Παλιό Φρούριο που πρέπει να επισκεφτείς.

Μην ξεχάσεις να κάνεις μπάνιο στην Παλαιοκαστρίτσα και να επισκεφτείς με καραβάκι το ξακουστό και πολυτραγουδισμένο Ποντικονήσι.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!