Αυτοί είναι οι 10 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί (σύμφωνα με την Airbnb)
Αυτοί είναι οι 10 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί (σύμφωνα με την Airbnb)


Αν αναζητάτε τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό στο εξωτερικό, τότε μια ματιά στη λίστα της νέας έρευνας τάσεων της Airbnb για το καλοκαίρι του 2019 μπορεί να σας δώσει ιδέες και έμπνευση για τις επόμενες διακοπές σας.

Η γνωστή πλατφόρμα δημοσίευσε μία λίστα με τους προορισμούς εκείνους που σύμφωνα με τα δεδομένα της καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αν νομίζετε ότι στις πρώτες θέσεις θα δείτε διάσημες πόλεις και κλασικές επιλογές όπως τη Ρώμη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, τότε σίγουρα θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της έρευνας. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Airbnb, το τελευταίο διάστημα οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο νέες εμπειρίες επιλέγοντας λιγότερο γνωστούς προορισμούς.

Ο προορισμός που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Airbnb δεν είναι από τους συνηθισμένους. Τη Βαλενσιέν (Valenciennes) την έχετε ακουστά; Αυτή η πόλη της Βόρειας Γαλλίας, η οποία είναι ιστορικά γνωστή για τις δαντέλες της, παρουσιάζει αύξηση 704% σε κρατήσεις σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι και έρχεται πρώτη στη λίστα. Ακολουθούν η Changsha στην Κίνα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν, και η πόλη Matsudo στην Ιαπωνία.

Μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για το φετινό καλοκαίρι είναι και το Πουέρτο Ρίκο, με τρεις προορισμούς να βρίσκονται στη λίστα της Airbnb: το Dorado στην έκτη θέση, το νησί Vieques στην έβδομη και το Río Grande στην όγδοη.

Άλλοι προορισμοί που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι το Marigot του Αγίου Μαρτίνου, η Wuhan στην Κίνα, η Yeosu στη Νότια Κορέα και το Bragg Creek στον Καναδά.

Επιπλέον, η έρευνα τάσεων της Airbnb αναδεικνύει και τους δημοφιλέστερους προορισμούς ανά κατηγορία ταξιδιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας όσοι ταξιδεύουν μόνοι προτιμούν το Μεξικό (ιδίως την περιοχή της Baja California) και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Φλόριντα, το Τέξας και η Καλιφόρνια.

Τέλος, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της Airbnb για οικογενειακές διακοπές είναι μέρη που φημίζονται για τον φυσικό τους πλούτο, όπως ο Καναδάς και η Γιούτα, αλλά και χώρες που είναι διάσημες για τις ηλιόλουστες ακτές τους, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Η λίστα με τους top trending προορισμούς της Airbnb για φέτος το καλοκαίρι:

1. Valenciennes, Γαλλία
2. Changsha, Κίνα
3. Matsudo, Ιαπωνία
4. Marigot, St. Martin
5. Wuhan, Κίνα
6. Dorado, Πουέρτο Ρίκο
7. Vieques, Πουέρτο Ρίκο
8. Río Grande, Πουέρτο Ρίκο
9. Yeosu, Νότια Κορέα
10. Bragg Creek, Καναδάς


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!