12+1 ελληνικά νησιά για αξέχαστες διακοπές!
12+1 ελληνικά νησιά για αξέχαστες διακοπές!


Κρήτη, Ελλάδα
Γνωρίστε την υπέροχη Κρήτη, κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού κι αγαπημένος τουριστικός προορισμός
Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά αποτελεί έναν προορισμό που τα έχει όλα: εκπληκτικές παραλίες, μακραίωνη ιστορία που αποκαλύπτεται απροκάλυπτα στα δεκάδες αξιοθέατά της (με την Κνωσό, βέβαια, να πρωτοστατεί), απίστευτη φυσική ομορφιά – απ’ το Κεδρόδασος στον Ψηλορείτη -, προτάσεις για θαλάσσια σπορ και πεζοπορία και, φυσικά, τις ασυναγώνιστες κρητικές συνταγές!
Από τα ρομαντικά Χανιά μέχρι το γραφικό Ρέθυμνο κι από το πολύβουο Ηράκλειο μέχρι την κοσμοπολίτικη Ελούντα, ταξιδέψτε, απολαύστε τη ντόπια τσικουδιά, γνωρίστε την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία και επισκεφτείτε μοναδικά τοπία, από το Φοινικόδασος του Βάι μέχρι το Φαράγγι της Σαμαριάς. Ένα είναι βέβαιο: οι διακοπές σας στην Κρήτη θα αποτελέσουν μια από τις πιο γεμάτες εμπειρίες της ζωής σας!

Μύκονος, Κυκλάδες
Η καρδιά της διασκέδασης και η ομορφιά του Αιγαίου συνδυάζονται μοναδικά στο κυκλαδίτικο αυτό νησί
Η Μικρή Βενετία και τα τραπεζάκια μιας γραφικής ταβέρνας στη Μύκονο
Αναμφισβήτητα ένα απ’ τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά παγκοσμίως, η Mύκονος δε θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα αγαπημένων προορισμών στην Ελλάδα. Πόλος έλξης τουριστών από κάθε γωνιά της γης, αλλά και εγχώριων και διεθνών διασημοτήτων, το κυκλαδίτικο νησί είναι γνωστό για την ανεπανάληπτη νυχτερινή αλλά και την «ημερήσια» ζωή του! Σίγουρα όμως έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από ξέφρενη διασκέδαση και ατέλειωτα πάρτι.
Δίπλα στα πολυτελή γιοτ και τα πανάκριβα καταστήματα και εστιατόρια θα ανακαλύψετε μια άγνωστη Μύκονο. Θα θαυμάσετε την εκπληκτικά γραφική Χώρα, θα εντυπωσιαστείτε από τη φωτογενή Μικρή Βενετία και τους παραδοσιακούς Ανεμόμυλους, θα περπατήσετε παρέα με τους φημισμένους πελεκάνους, θα βρείτε απόμερες παραλίες και γραφικά ταβερνάκια και θα μυηθείτε στο πνεύμα του νησιού που, απ’ τη μόδα στο κλάμπινγκ, καταφέρνει πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Μήλος, Κυκλάδες
Ταξιδέψτε στο πιο εξωτικό νησί των Κυκλάδων
Η Μήλος είναι ένα από τα πιο ιδιόμορφα ελληνικά νησιά. Χάρη στην ηφαιστειογενή της προέλευση, στη Μήλο θα αντικρίσετε τόπους μοναδικούς, ίσως και εξωπραγματικούς. Το διάσημο Σαρακήνικο παραπέμπει σε σεληνιακό τοπίο, οι σπηλιές που περιτριγυρίζουν το νησί φαντάζουν απόκοσμες και το χρώμα επικρατεί παντού – ειδικά σε οικισμούς όπως το ψαροχώρι Κλήμα.
Παράλληλα θα απολαύσετε το φαγητό σας σε γραφικές ταβέρνες με ιδιαίτερα παραδοσιακό, παρά τουριστικό χαρακτήρα, και θα βουτήξετε σε υπέροχες παραλίες όπου τα νερά δεν είναι τόσο κρύα όσο θα βρείτε συνήθως στις Κυκλάδες. Βολτάρετε στη γοητευτική Πλάκα, θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα και πιείτε ένα χαλαρό ποτό στον πιο κοσμικό Αδάμαντα.

Σαντορίνη, Κυκλάδες
Ο πιο ρομαντικός προορισμός για το ταξίδι σας
Έχετε φανταστεί ποτέ έναν τόπο όπου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ενώνεται με το αστραφτερό λευκό των σκαρφαλωμένων στα βράχια σπιτιών; Όπου οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις των ηφαιστειακών πετρωμάτων έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ασβεστωμένους οικισμούς των παραδοσιακών κυκλαδίτικων χωριών; Ένα μέρος όπου η πολυτέλεια συναντά το απόκοσμο τοπίο – κι όλα αυτά κάτω από τον εκτυφλωτικό ελληνικό ήλιο;
Αυτή είναι η Σαντορίνη με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, τις ηφαιστειογενείς μαύρες και κόκκινες παραλίες, το προσεγμένο φαγητό και φυσικά το μεθυστικό vinsanto. Περιπλανηθείτε στα Φηρά και στο Ημεροβίγλι, χαθείτε στην Οία και απολαύστε τη βόλτα σας στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το νησί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως!

Πάρος, Κυκλάδες
Το νησί που θα επιλέξετε για το ταξίδι σας αν θέλετε να τα ζήσετε όλα!
Το λιμάνι της Νάουσας στην Πάρο με τα ολόλευκα σπίτια
Μοναδικός προορισμός η Πάρος, κρατά ολοζώντανο το φωτεινό, κυκλαδίτικο χρώμα της παρά τις ορδές τουριστών που συρρέουν κάθε χρόνο στα στενά της. Στην Πάρο θα χαλαρώσετε και θα ηρεμήσετε σε γραφικά ορεινά χωριά ξεχασμένα από το χρόνο, θα ξεσαλώσετε στη Νάουσα με την έντονη νυχτερινή ζωή, θα περιπλανηθείτε ανάμεσα σε παραδοσιακά σπιτάκια στο χρώμα του ασβέστη και λιθόστρωτα δρομάκια στην Παροικιά, θα απολαύσετε τις βουτιές σας σε απόμερες παραλίες ή θα χαρείτε τον ελληνικό ήλιο δίπλα σε celebrities, σε beach bars όπου η διασκέδαση κρατάει πολύ μετά τη δύση του ηλίου.
Αν ψάχνετε για water sports θα εκπλαγείτε ευχάριστα – η Πάρος σάς επιφυλάσσει αμέτρητες εκπλήξεις στο κομμάτι αυτό. Από τα πιο συνηθισμένα windsurfing και θαλάσσιο σκι μέχρι τα πιο «ιδιαίτερα» kitesurfing και wakeboard, οι παραλίες της Πάρου ενδείκνυνται για άφθονα θαλάσσια σπορ. Αν, πάλι, θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του τόπου, αρχαιολογικοί χώροι όπως το Ιερό Ασκληπιού, και αξιοθέατα όπως ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής δε θα σας αφήσουν παραπονεμένους.

Φολέγανδρος, Κυκλάδες
Μια απ’ τις πιο «ψαγμένες» επιλογές για τις διακοπές σας στα ελληνικά νησιά
Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί με φανατικούς θαυμαστές. Διατηρώντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, το νησί αυτό είναι ένα κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου που σιγά-σιγά αποκαλύπτεται. Η Χώρα της ανεπανάληπτη, σκαρφαλωμένη στον βράχο, αντανακλά το λευκό των σπιτιών της, με τις πολύχρωμες πινελιές των παραθύρων τους να δημιουργούν ένα έργο τέχνης.
Τα ταβερνάκια και τα ζαχαροπλαστεία της Φολεγάνδρου προσφέρουν λαχταριστές λιχουδιές (με τα περίφημα μακαρόνια ματσάτα βέβαια να πρωταγωνιστούν) ενώ τα μπαράκια της, με τη συνοδεία του ρακόμελου, μετατρέπουν τους θαμώνες τους κάθε βράδυ σε μια μεγάλη παρέα.
Στη Φολέγανδρο οι παραλίες παραμένουν ανοργάνωτες και δύσβατες ως επί το πλείστον. Στις περισσότερες θα φτάσετε μέσω θαλάσσης ή με τα πόδια. Κάθε μία από αυτές, ωστόσο, είναι καλύτερη από την άλλη, ενώ τα μονοπάτια που διαγράφουν όλο το νησί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πιο αθλητικούς τύπους, ή για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του τόπου.

Κουφονήσια, Κυκλάδες
Ένας παράδεισος χαλάρωσης και ξενοιασιάς σας περιμένει στο Αιγαίο
Τα Κουφονήσια είναι συνώνυμο των διακοπών. Με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Στα Κουφονήσια, θα ξεφύγεις από όλα. Από το αυτοκίνητο – δε θα το χρειαστείτε, οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές -, το τυποποιημένο φαγητό – εδώ θα απολαύσετε τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά – και την κλασική διασκέδαση – στα Κουφονήσια θα θυμηθείτε τι σημαίνει παρέα, κέφι και ανεμελιά.
Στο λιλιπούτειο αυτό σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου θα ανακαλύψετε εξωτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, θα χαθείτε στη Χώρα, τον μοναδικό οικισμό στο Πάνω Κουφονήσι, θα ξεχάσετε τις περιττές πολυτέλειες, αλλά θα κερδίσετε απίστευτες βόλτες με σκάφος, βουτιές στα πιο γαλανά νερά που έχετε αντικρίσει ποτέ στη ζωή σας, και εξερευνήσεις μυστικών σπηλιών.

Ρόδος, Δωδεκάνησα
Κλείστε τις διακοπές σας στο μεσαιωνικό Νησί των Ιπποτών!
Η Ρόδος είναι ένας πασίγνωστος παγκοσμίως προορισμός – σε hot spot του καλοκαιριού, όπως το Φαληράκι, οι τουρίστες επιστρέφουν σταθερά κάθε χρόνο για ξέφρενη διασκέδαση.
Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων έχει τεράστια ιστορία, συναρπαστικά αξιοθέατα, απίθανες παραλίες και ξεχωριστό χαρακτήρα. Από την Παλιά Πόλη της Ρόδου μέχρι την αρχαία Λίνδο, κι από τη μοναδική Κοιλάδα των Πεταλούδων μέχρι το κοσμοπολίτικο Μανδράκι, εδώ δε θα ξέρετε τι να πρωτοκάνετε. Τα λιγότερο γνωστά χωριά του νησιού είναι επίσης μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ανακαλύψετε. Οδηγήστε μέχρι το «Μικρό Παρίσι» της Ρόδου, την Παστίδα, ή μέχρι την καταπράσινη Διμυλιά και δείτε τη γνήσια ομορφιά του νησιού!

Ικαρία, Ανατολικό Αιγαίο
Ανακαλύψτε το μυστικό της μακροζωίας και απολαύστε τις πιο ξεχωριστές διακοπές στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου
Η Ικαρία είναι το νησί συνώνυμο της χαλάρωσης. Εδώ ο χρόνος δεν έχει σημασία, σημασία έχει η ζωή. Κάπως έτσι το νησί αυτό απέκτησε μερικούς απ’ τους μακροβιότερους κατοίκους της γης, κι ίσως σας δοθεί κι εσάς η ευκαιρία να μυηθείτε στον τρόπο ζωής τους. Βουτήξτε σε πασίγνωστες παραλίες όπως το Γιαλισκάρι και ο Νας, χαλαρώστε κι αναζωογονηθείτε στις θαυματουργές ιαματικές πηγές των Θερμών και διασκεδάστε με την ψυχή σας στα διάσημα και πολυάριθμα πανηγύρια της Ικαρίας – με πρώτο και καλύτερο το πανηγύρι στη Λαγκάδα τον Δεκαπενταύγουστο.
Αν πάλι είστε οπαδοί του trekking, η Ικαρία δε θα σας αφήσει δυσαρεστημένους με συναρπαστικά μονοπάτια στην άγρια φύση, ενώ για τους λιγότερους περιπετειώδεις τύπους, τα ορεινά χωριά και τα περίφημα «βραχόσπιτα» (τα κρυμμένα σπίτια χωρίς παράθυρα) θα καλύψουν τις ανάγκες σας για εξερεύνηση.

Ύδρα, Αργοσαρωνικός
Ένα από τα πιο αριστοκρατικά ελληνικά νησιά θα σας χαρίσει τις πιο «ψαγμένες» διακοπές σας
Το νησί των καπεταναίων και των επαναστατών συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στην Αθήνα. Δεύτερον, εδώ το αυτοκίνητο είναι απαγορευμένη λέξη. Ξεχάστε τη φασαρία και το καυσαέριο. Στην Ύδρα θα μετακινείστε με τα πόδια, με γαϊδουράκια ή με θαλάσσια ταξί. Τρίτον, η Ύδρα με τα αρχοντικά της θα σας κόψει την ανάσα με το που θα την αντικρίσετε, κι αυτό είναι μόνο μια ιδέα από τα αξιοθέατά της. Τέταρτον, την περιβάλλουν πολύ ιδιαίτερες παραλίες, με πρώτη και καλύτερη την προβλήτα της Υδρονέτας.
Για αυτούς και για άλλους τόσους λόγους, εδώ και δεκαετίες η Ύδρα αποτελεί αγαπημένο προορισμό δεκάδων διασημοτήτων και καλλιτεχνών – και πολύ πιθανό να αποτελέσει και δικό σας!

Κέρκυρα, Επτάνησα
Οι διακοπές στην Κέρκυρα θα γίνουν αγαπημένη σας συνήθεια για όλες τις εποχές του χρόνου
Η διάσημη Κέρκυρα με τα καντούνια και τις μουσικές της, με τα κρυστάλλινα νερά και τα πολύπλευρα αξιοθέατά της (από μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέχρι σύγχρονα παλάτια), δε μπορεί παρά να αποτελεί αγαπημένη πρόταση και για το 2019. Είτε επιλέξετε να την επισκεφτείτε καλοκαίρι, είτε θελήσετε να ζήσετε ένα μαγευτικό Πάσχα εδώ, το σίγουρο είναι πως η Κέρκυρα θα σας εντυπωσιάσει.
Η φύση της προσφέρει πλούσια τοπία για εξερεύνηση στους φυσιολάτρες, παραλίες όπως η Παλαιοκαστρίτσα μετρούν ποικίλες επιλογές σε θαλάσσια σπορ, η νυχτερινή διασκέδαση σε δημοφιλή θέρετρα όπως ο Κάβος και η Γλυφάδα είναι ανελλιπώς στο φόρτε της, ενώ παράλληλα κρυφές γωνιές σε γραφικά χωριά και την Παλιά Πόλη φτιάχνουν απόλυτα ρομαντική διάθεση.
Για να μη μιλήσουμε για την κερκυραϊκή κουζίνα με τα απίθανα πιάτα της – δοκιμάστε παστιτσάδο, σοφρίτο ή μπουρδέτο με χταπόδι! Από προσεγμένα εστιατόρια στον Λιστόν μέχρι παραδοσιακές ταβέρνες στους Λιαπάδες, οι επιλογές είναι απλά αναρίθμητες.

Ζάκυνθος, Επτάνησα
Το γοητευτικό Φιόρο του Λεβάντε είναι ένα απ’ τα πιο πολύπλευρα ελληνικά νησιά για το ταξίδι σας
Αν ονειρεύεστε κάτι απ’ την ατμόσφαιρα της Κέρκυρας, την πλούσια φύση της Κεφαλονιάς και τη νυχτερινή ζωή της Πάρου, βάλτε πλώρη για Ζάκυνθο. Στη Ζάκυνθο θα βουτήξετε σε κάποιες από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας, όπως το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, θα συναντήσετε σημαντικούς βιοτόπους της χελώνας Καρέτα-Καρέτα στον Γέρακα και το Μαραθονήσι, θα εξερευνήσετε μουσεία όπως αυτό του Διονύσιου Σολωμού στη Χώρα, θα θαυμάσετε τη θέα-πιάτο στη Μπόχαλη, και θα γνωρίσετε ξέφρενα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης σε πολύβουα θέρετρα όπως ο Λαγανάς.

Λευκάδα, Επτάνησα
Στη Λευκάδα, η θάλασσα και οι παραλίες έχουν την τιμητική τους
Ένα από τα βασικά ατού της Λευκάδας είναι ότι είναι από τα λίγα ελληνικά νησιά στο όποιο θα φτάσετε οδικώς! Το νησί ενώνεται με την ξηρά με μια μεγάλη γέφυρα δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μετακινείστε όποτε εσείς επιθυμείτε, χωρίς να περιμένετε το πλοίο της γραμμής.
Φτάνοντας στο νησί σας περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Γραφικά καντούνια, πανέμορφα χωριουδάκια και απίθανο φαγητό σε πολύ οικονομικές τιμές θα συνοδεύσουν τις διακοπές σας. Θα απολαύσετε πανέμορφες θαλάσσιες εξορμήσεις στα γειτονικά νησιά, με πρώτο και καλύτερο τον Σκορπιό – δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτός είναι ο τόπος που ο θρυλικός Ωνάσης επέλεξε για ησυχαστήριο του.
Αυτό που θα σας μείνει πραγματικά, όμως, αξέχαστο είναι οι παραλίες της Λευκάδας. Απ’ τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι στον Άγιο Νικήτα, απ’ τις πιο κοσμοπολίτικες στις πιο απόμερες, θα βρείτε κάποια απ’ τα πιο κρυστάλλινα και γαλανά νερά που έχετε δει ποτέ σας, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε θαλάσσια σπορ. Γιατί στην ουσία αυτό είναι η Λευκάδα. Θάλασσα.

Πηγή: scyscanner.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!