Γιατί το καρναβάλι της Βενετίας είναι εμπειρία ζωής;
Γιατί το καρναβάλι της Βενετίας είναι εμπειρία ζωής;


Το Καρναβάλι Βενετίας με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταβολές που αντλούνται από τα ρωμαϊκά Saturnalia και τις ελληνικές διονυσιακές γιορτές, δεν θεωρείται άδικα ένα από τα μακροβιότερα Kαρναβάλια του κόσμου… Μια από τις πιο θρυλικές παραδόσεις της πόλης ζωντανεύει κάθε χρόνο, δημιουργώντας την ιδανική αφορμή για να την εντάξουμε στην ταξιδιωτική μας ατζέντα.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις για το 2019:
Τελετή έναρξης, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Το Καρναβάλι ανοίγει επίσημα τις εορταστικές εκδηλώσεις με το παραδοσιακό βενετσιάνικο Φεστιβάλ πάνω στο νερό! Το βράδυ, το κανάλι Cannaregio μεταμορφώνεται σε ένα φαντασμαγορικό πλωτό stage, που θα ενθουσιάσει τους θεατές από όλο τον κόσμο … Πλουμιστές στολές, παραστάσεις, events και ψυχαγωγικά shows κλέβουν τις εντυπώσεις! H πρώτη παράσταση ξεκινάει στις 18.00 και επαναλαμβάνεται στις 20.00.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
Το Καρναβάλι της Βενετίας συνεχίζεται με τη συναρπαστική παρέλαση των Βενετσιάνικων Κωπηλατικών Συλλόγων: στις 11.00 π.μ. Οι παρέλασεις ξεκινούν από την Punta della Dogana και συνεχίζουν τη διαδρομή τους κατά μήκος του Canal Grande στο Rio di Cannaregio, στις εξέδρες όπου και είναι μαζεμένο το πλήθος των τουριστών. Από τις μεσημεριανές ώρες, προσφέρονται αλμυρές σπεσιαλιτέ της βενετσιάνικης κουζίνας!

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου:
H παραδοσιακή γιορτή Festa delle Marie
Η εορταστική αυτή εκδήλωση, η οποία αναπαριστά την απαγωγή και τη διάσωση δώδεκα πανέμορφων κοριτσιών, με ρίζες που κρατούν πολύ πίσω στον χρόνο, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού. Είναι αφιερωμένη στη ετήσια παράδοση του Δόγη, κατά την οποία επιλέγονται δώδεκα νέα κορίτσια, που παρουσιάζονται στο κοινό ως νύφες, για να λάβουν δώρο τα κοσμήματα του γάμου τους.

Η γιορτή αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να θαυμάσετε τα εκπληκτικά κοστούμια της βενετσιάνικης παράδοσης! Οι παραδοσιακοί εορτασμοί “Festa delle Marie” ξεκινάνε από το San Piero di Castello με μια εντυπωσιακή πομπή που τελειώνει στην κεντρική σκηνή της Piazza San Marco. Η νικήτρια που θα αναδειχθεί από τη Festa delle Marie, πρωταγωνιστεί το επόμενο έτος στην “Πτήση του Άγγελου”, τη συναρπαστική πτήση από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου στο κέντρο της πλατείας. (www.festadellemarie.com)

To επίσημο Ca’Vendramin Carnival Βall
Το πολυαναμενόμενο επίσημο παρτι του Φεστιβάλ είναι γνωστό παγκοσμίως! Αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, με ένα μεγαλοπρεπές πάρτι και ένα αξέχαστο γευστικό δείπνο! Το μεγαλειώδες event φιλοξενείται στο παλάτι Ca ‘Vendramin Calergi, στις υπέροχες Aναγεννησιακές αίθουσες του. Η μαγευτική θέα του συνθέτει ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα σας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές! Για εισιτήρια, κρατήσεις επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.carnevale.venezia.it, Cannaregio 2040)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου: Η πτήση του Aγγέλου (Il Volo dell’Angelo)
Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο φωτογραφημένα events του Καρναβαλιού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια συναρπαστική «πτήση» ενός μυστικού επισκέπτη της πόλης της Βενετίας, από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου, μέχρι το κέντρο της πλατείας. Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο Ο «άγγελος» καταλήγει ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που έχει ντυθεί με φαντασμαγορικές στολές στην τεράστια πλωτή σκηνή που έχει στηθεί εκεί.

Kυριακή 3 Μαρτίου – Η πτήση του αετού (Τhe Eagle Flight)
Στην κεντρική πλατεία του San Marco, ένα ακόμα εντυπωσιακό θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε λαμβάνει χώρα από τις 11:00. Πρόκειται για την «πτήση του αετού», ένα event κατά το οποίο ένας διάσημος καλλιτέχνης κρεμιέται από το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου και ξεσηκώνει το πλήθος που ζητοκραυγάζει πετώντας ως την πλατεία πάνω από τους χιλιάδες θεατές!

Επιπλέον, διάφορες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες σε μια ειδικά στημένη εξέδρα! Πρόκειται για ένα έθιμο που πρωτοξεκίνησε το 2011, και με το οποίο οι Ιταλοί τιμούν την περίοδο της Αναγέννησης.

Ο πρωταγωνιστής της πτήσης του αετού που επιλέχθηκε το 2018, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της DIESEL, Renzo Rosso.

Η λήξη των εορτασμών-H σιωπηλή πομπή με τις γόνδολες
Αυτή η μοναδική πομπή περνά από τη Γέφυρα του Ριάλτο και φτάνει στην περιοχή του Αγίου Μάρκου μέσα από το Μεγάλο Κανάλι, σηματοδοτώντας τη λήξη των εορτασμών. Η ολοκληρωτική απουσία μηχανοκίνητων σκαφών, με φόντο την εντυπωσιακή εικόνα των παλατιών κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, δημιουργεί ένα ονειρικό και παραμυθένιο σκηνικό. Όταν η πομπή φτάνει στο μουσείο Punta della Dogana, σημαίνει τη λήξη των εκδηλώσεων, εν μέσω μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας.

Πηγή: travelstyle.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!