Kύπρος: Πρωταγωνιστές των μέτρων κορωνοιού για τον φετινό χειμώνα οι ανεμβολίαστοι! Τι θα ισχύει;
Kύπρος: Πρωταγωνιστές των μέτρων κορωνοιού για τον φετινό χειμώνα οι ανεμβολίαστοι! Τι θα ισχύει;


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της χειμερινής περιόδου, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκει την χώρα μας αλλά και όλο τον πλανήτη κάτω από την ομπρέλα της πανδημίας.

Η μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ» κυριαρχεί, και παρόλο που παρουσιάζει μια μεγάλη βελτίωση η επιδημιολογική μας εικόνα τις τελευταίες εβδομάδες, απρόβλεπτη είναι η κατάσταση για το τι θα συμβεί όταν θερμοκρασίες θα πέσουν για τα καλά.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα, το θέμα που αφορούσε τα υποχρεωτικά rapid τεστ και στους εμβολιασμένους, φαίνεται να έχει ανατραπεί, χωρίς όμως να αποκλειστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η ανατροπή σε αυτή την απόφαση δε σχετίζεται με τις αντιδράσεις αφού όπως υποδείχθηκε και αργότερα μέσω δηλώσεων μελών της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής, η εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα φαίνεται να μη δικαιολογεί την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, όπως επίσης και το ότι μια τέτοια απόφαση θα αναιρούσε και το κίνητρο για εμβολιασμό σε πολλούς πολίτες.

Τώρα, σε ό,τι αφορά γενικά το θέμα νέων περιοριστικών μέτρων δεν τίθεται κάτι τέτοιο – για την ώρα τουλάχιστον – καθώς τόσο η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, όσο και η αύξηση των εμβολιασμό, είναι κάτι που μπορεί και να το αποκλείσει.

Η χρήση του safe pass, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και το 2022, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 145 (ποσοστό θετικότητας: 0,25%) νέα κρούσματα, ενώ δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 550.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 80 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 34 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 12 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 18 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: tothemaonline.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!