Δρ. Καραγιάννης: ‘Αν μου δώσουν το εμβόλιο θα σταθώ πρώτος‘ - Ατάκες όλο νόημα για Χριστούγεννα
Δρ. Καραγιάννης: ‘Αν μου δώσουν το εμβόλιο θα σταθώ πρώτος‘ - Ατάκες όλο νόημα για Χριστούγεννα


Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στο ThemaOnline για την εξέλιξη της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, το εμβόλιο και τα Χριστούγεννα.

‘Αν μου το δώσουν θα σταθώ πρώτος να βάλω το εμβόλιο’ μας απάντησε θέλοντας να υπερτονίσει τη σημαντικότητα του εμβολιασμού λέγοντας πως ναι μεν δεν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες όμως αν του δινόταν η ευκαιρία θα εμβολιαζόταν και μάλιστα πρώτος.

‘Υπάρχει πτώση, όχι θεαματική αλλά πτώση στη Λεμεσό, τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν. Στην Πάφο είχαμε πισωγύρισμα μετά το cluster από την κηδεία όμως γενικά οι αριθμοί παγκύπρια παραμένουν πολύ ψηλά’ ανέφερε για να προσθέσει πως ‘Το ιδανικό σενάριο είναι να επανέλθουμε κοντά και ίσως κάτω από 100, αν και δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα’.

Χαρίζοντας μια μικρή νότα αισιοδοξίας ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε πως ‘Χαλαρώσεις θα υπάρξουν τα Χριστούγεννα ότι και να συμβαίνει’ ενώ δε δίστασε να υπογραμμίσει πως οι επόμενες 10 ημέρες μέχρι και την επαναξιολόγηση είναι εξόχως σημαντικές για την πορεία του ιού.

Καταληκτικά ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανέφερε πως ‘Θα πρέπει να γίνει σωστή εκστρατεία ενημέρωσης για την καταβολή του εμβολίου και να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πως αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας‘.

tothemaonline.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!