Θλίψη: Έφυγε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βάσος Σωτηρίου (φωτο)
Θλίψη: Έφυγε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βάσος Σωτηρίου (φωτο)


Ανείπωτη θλίψη στο ΤΕΠΑΚ. Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση του Πανεπιστημίου ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βάσος Σωτηρίου, «έφυγε» αιφνίδια το περασμένο Σάββατο.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

«Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θρηνεί για τον αιφνίδιο θάνατο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Βάσου Σωτηρίου. Ο Βάσος Σωτηρίου απεβίωσε το προηγούμενο Σάββατο, σε ηλικία 44 ετών και βύθισε στο πένθος την Πανεπιστημιακή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ.

Ο Βάσος Σωτηρίου υπηρέτησε στο Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο από το 2007 και ήταν από τα πρώτα ακαδημαϊκά μέλη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Έλαβε το Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ από το Πανεπιστήμιο Rice (ΗΠΑ) και διδάκτορικό στην Ηλεκτρολογία από το Πανεπιστήμιο Princeton (ΗΠΑ). Οι προπτυχιακές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου με πλήρη υποτροφία που έλαβε από το Cyprus Fulbright Commission.

Ήταν Μέλος του Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), Μέλος του Association for Computing Machinery (ACM), και Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστείας High Performance and Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC). Κατά την περίοδο 2002-2006 διατέλεσε μέλος του Ερευνητικού Κέντρου Gigascale Systems Research Center (GSRC), όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους ερευνητές στους τομείς των χαμηλής ισχύος ενδό-συνδεόμενων και ολοκληρωμένων δικτύων. Είχε διακριθεί με το Βραβείο Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Princeton ως Βοηθός Διδασκαλίας του μαθήματος «Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών» (2003). Το εαρινό εξάμηνο του 2007 δίδαξε ως επισκέπτης Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είχε εργαστεί σε διάφορες εταιρίες παραγωγής τεχνολογίας αιχμής όπως την Micron Technology Inc. στις ΗΠΑ (μνήμες Η/Υ), την Texas Instruments Inc. στις ΗΠΑ(επεξεργαστές ψηφιακών σημάτων), στο Ερευνητικό Κέντρο της IBM. GmbH. στη Ζυρίχη της Ελβετίας (συστήματα Η/Υ), και στoν Ερευνητικό Οργανισμό Imec στην Ολλανδία και Βέλγιο (Infrastructure for Internet of Things). Διετέλεσε Μέλος Τεχνικής Επιτροπής αρκετών διεθνή συνέδριων που οργανώθηκαν από τους Διεθνείς Οργανισμούς IEEE και ACM και ενεργούσε ως κριτής επιστημονικών δοκιμίων και χειρογράφων που δημοσιεύονταν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το Πανεπιστήμιο έχασε ένα πολύτιμο μέλος της κοινότητάς του με σημαντική συνεισφορά στο επιστημονικό του πεδίο, στην Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου συνάδελφου Βάσου Σωτηρίου. Οι σημαίες του Πανεπιστημίου κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα έως και την ημέρα τέλεσης της κηδείας ως ένδειξη πένθους. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού (παλιά εκκλησία) στη Λάρνακα.

O εκλιπών καταλείπει σύζυγο και ένα ανήλικο παιδί».


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!