Στην φόρα αδιανόητο περιστατικό στο σχολείο! Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα Η συγκλονιστική επιστολή των γονέων της
Στην φόρα αδιανόητο περιστατικό στο σχολείο! Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα  Η συγκλονιστική επιστολή των γονέων της


Mπορεί να βρισκόμαστε στο 2020, όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα. Αυτό συνέβη σε μία μαθήτρια Γυμνασίου στον Πύργο Ηλείας, η οποία έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε, γυρνώντας στο σπίτι από το σχολείο, στη μέση του δρόμου. Όπως αναφέρει το patrisnews.com, τότε οι περαστικοί που έσπευσαν να τη βοηθήσουν υπέθεσαν ότι επρόκειτο για απλή αδυναμία του οργανισμού της. Η πραγματικότητα, ωστόσο, απείχε κατά πολύ από αυτή την εκδοχή.

Συγκεκριμένα, οι άνεργοι γονείς της, είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο σπίτι να λείψουν τα βασικά και το κορίτσι να μην έχει τραφεί σωστά για μέρες. Μετά το τέλος του σχολείου, δεν αντέξει και λύγισε στη μέση του δρόμου. Η αποκάλυψη της τραγικής οικογενειακής ιστορίας, έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, που τώρα προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια.

 
Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικογένεια, οι γονείς της μαθήτριας έγραψαν μία επιστολή στην οποία εξηγούν όσα βιώνουν, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους γιατί, όπως διευκρινίζουν, δεν θέλουν ελεημοσύνη από το κράτος αλλά δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η επιστολή: 

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που εχουν»


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!