Δεν έχει τέλος: Ταυτοποιούν άλλα δυο θύματα του φερόμενου του Κύπριου serial killer που πάγωσε το Παγκύπριο
Δεν έχει τέλος: Ταυτοποιούν άλλα δυο θύματα του φερόμενου του Κύπριου serial killer που πάγωσε το Παγκύπριο


Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση άλλων δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, οι οποίες έχουν καταγγελθεί ως ελλείπουσες, και που φαίνεται να είχαν ηλεκτρονική διασύνδεση με τον επονομαζόμενο «Ορέστη», στον ιστότοπο γνωριμιών όπου είχε παγιδεύσει και τις δύο γυναίκες που έχουν ήδη ανασυρθεί νεκρές από το φρεάτιο του τρόμου, βρίσκονται τα μέλη του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 από έγκυρη πηγή, αναφέρουν πως σε ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, οι έμπειροι ανακριτές του συγκεκριμένου γραφείου ανέφεραν πως εντοπίζουν ηλεκτρονικά στοιχεία που τους οδηγούν στην ταυτότητα των δύο γυναικών.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε υπό το φως των μέχρι στιγμής ευρημάτων στο φρεάτιο της φρίκης, όπου έχουν εντοπιστεί, από την υποβρύχια κάμερα-ρομπότ δύο πτώματα. Από το φρεάτιο έχουν ήδη ανασυρθεί η σορός της Μαρί Ρόουζ την Κυριακή 14 Απριλίου και η σορός της Αριάν Παλάνας Λοζάν προχθες Σάββατο 20 Απριλίου.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν στοιχεία για ελλείπουσες αλλοδαπές γυναίκες, τα οποία ανέσυραν από τα συρτάρια τους όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις.

Έρευνες στο Ξυλιάτο 

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικές Υπηρεσίας βρέθηκαν από νωρίς σήμερα τόσο στο μεταλλείο του Μιτσερού όσο και στη λίμνη Μιμέ στο Ξυλιάτο. Στη λίμνη-φράγμα βρέθηκαν μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, με βάρκες και υποβρύχια κάμερα, προς αναζήτηση της εξάχρονης κόρης της Μαρί Ρόουζ, Σιέρρα. 

Οι έρευνες διενεργούνται στη βάση όσων ανέφερε στους ανακριτές ο ύποπτος για τη δολοφονία της μητέρας της, ο οποίος υποστήριξε πως το άτυχο αγγελούδι πέθανε από ατύχημα, και πως ο ίδιος έριξε το νεκρό σωματάκι του στη λίμνη.

Ωστόσο, οι έρευνες διεξάγονται με δυσκολία στα θολά νερά του φράγματος και το απότομο βάθος της λίμνης. Επιτόπου βρέθηκαν και μέλη του Ουλαμού Υποβρύχιων Καταστροφών, τα οποία ωστόσο δεν μπήκαν τελικά στο νερό.

Για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκε υποβρύχια κάμερα ιδιώτη, και αυτές σταμάτησαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, με τον ιδιώτη να κατευθύνεται, μαζί με την κάμερά του, στο μεταλλείο του Μιτσερού, για νέες έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης.

Ο Αρχηγός στα σημεία της φρίκης 

Στα δύο σημεία όπου φαίνεται να εκτυλίχθηκαν τα φρικιαστικά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον επονομαζόμενο «Ορέστη», έσπευσε σήμερα και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Συνομίλησε με αξιωματικούς που συμμετέχουν στις έρευνες και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών. Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αναφέρθηκε στην πορεία του αστυνομικού έργου, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, και συστήνοντας υπομονή ως την εξιχνίασή του.

Για ακόμη μια φορά ανοικτό αφήνουν οι αρμόδιοι το ενδεχόμενο μέσα στο φρεάτιο της φρίκης να βρίσκονται και άλλα πτώματα, πέραν των δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί και άλλων δύο που έχει καταγράψει η κάμερα-ρομπότ. Επιβεβαίωση, αυτή τη φορά, από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι όλων των ΤΑΕ οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, είχαν μαζί τους λίστες με τα ελλείποντα πρόσωπα, που έχουν καταρτισθεί από της ιδρύσεως των τμημάτων τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας «Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες τόσο στη περιοχή της λίμνης στο Ξυλιάτο όσο και στο μεταλλείο Μιτσερού. Στη λίμνη στο Ξυλιάτο οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο με τη χρήση του ρομπότ. Έχει αξιολογηθεί και εκτιμηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και αύριο πάλι με τον ίδιο τρόπο, με μηχανικά μέσα».



Φωτογραφίες από Ανδρέα Μανώλη στη λίμνη Ξυλιάτου
ant1.com.cy


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!