Μητέρα πάει την κόρη της στο σχολείο μαζί με τη νέα γυναίκα του πρώην άντρα της και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στους χωρισμένους γονείς
Μητέρα πάει την κόρη της στο σχολείο μαζί με τη νέα γυναίκα του πρώην άντρα της και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στους χωρισμένους γονείς


Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη κατάσταση για πολλά ζευγάρια, ειδικά όταν υπάρχει ένα παιδί στη μέση. Αυτή η γυναίκα από την Οκλαχόμα, ωστόσο, δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία της με τον πρώην σύζυγό της, τη σύζυγό του και τον σημερινό της σύζυγο – αφού όλοι αγαπούν τη μικρή τους κόρη. Μία ανάρτησή της στο Facebook στην οποία μοιράστηκε το μυστικό της για την ποιότητα της επικοινωνίας που έχει κρατήσει με όλους, έγινε viral.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί, η 4χρονη Rachel Elizabeth πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο της με τις δύο “μαμάδες” της. Αυτό το κορίτσι έχει μία έξτρα μαμά, τη Dakota Pitman, αφ’ ότου ο πατέρας της, Caleb Quattrone, και η μητέρα της αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο.

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Facebook από τη βιολογική μητέρα της Rachel, τη Booth, σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό μήνυμα που άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων. «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν πώς ο πρώην σύζυγός μου, η σύζυγός του, ο σύζυγός μου και εγώ επικοινωνούμε τόσο άψογα. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια – Αγαπάμε την κόρη μας»,  έγραψε η Booth.

Το διαζύγιο μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά και η Booth έγραψε σχετικά μ’ αυτό: «Κανένα παιδί δεν αξίζει να πετιέται από δω κι από ‘κει, να χρησιμοποιείται ως ‘όπλο’ των γονέων ή να τοποθετείται στη μέση κάθε ενήλικου δράματος. Δεν επέλεξε να γεννηθεί και σίγουρα ποτέ δεν αποφάσισε εκείνο το διαζύγιο των γονιών του. Γιατί να κάνουμε τη ζωή της πιο δύσκολη, βάζοντάς την να επιλέξει ποιους γονείς θα αγαπάει περισσότερο;»

Η Booth αποκάλυψε ότι η Rachel αποκαλεί τη μητριά της, την Pitman, “Μαμά”, κι αυτό γιατί η Pitman αγαπά τη Rachel σαν να ήταν δική της κόρη. «Είναι πάντα εκεί γι’ αυτήν, τη φροντίζει, παίζει μαζί της, της μαθαίνει πράγματα για τη ζωή και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, της δίνει αγκαλιές και φιλιά για καληνύχτα, κάνει ό,τι θα έκανε οποιαδήποτε μητέρα,» έγραψε ο Booth. «Αλλά πάνω απ’ όλα την αγαπά σαν να είναι δική της. Μόνο μια ξεχωριστή γυναίκα θ’ αγαπούσε τόσο ένα παιδί που δεν είναι δικό της.»

Είπε ότι πολλές γυναίκες δεν θα άφηναν το παιδί τους να αποκαλέσει μια άλλη γυναίκα “μαμά”, αλλά εκείνη δεν θα το έκανε ποτέ, αφού κάτι τέτοιο θα πλήγωνε βαθιά το παιδί της. «Κάτι τέτοιο είναι εγωιστικό. Αν είσαι αρκετά τυχερός ώστε ο πρώην σου να έχει μια γυναίκα που αγαπάει το παιδί σου σαν να ήταν δικό της… γιατί να μην του επιτρέψεις να αποκαλεί “μαμά” μια γυναίκα που αγαπά;»

Συμβουλεύει τα ζευγάρια να «βάζουν τα ασήμαντα πράγματα στην άκρη»  και να επιλέγουν την ειρηνική επικοινωνία, ώστε να μεγαλώσουν το παιδί τους όμορφα και να του επιτρέψουν να γίνει ένας εκπληκτικός άνθρωπος.

Το μήνυμα της Booth επικροτήθηκε από πολλούς χρήστες του διαδικτύου. «Πόσο όμορφα λόγια από ένα πανέμορφο άτομο μέσα και έξω,» σχολίασε η χρήστης του Facebook, Georgia M Quattrone. Μία άλλη χρήστης, η Tina Rodgers, έγραψε: «Αυτό αξίζει κάθε παιδί! Είστε όλοι σας σπουδαίοι γονείς!»

Το διαζύγιο είναι μία άσχημη κατάσταση όμως ευτυχία ενός παιδιού είναι πάνω απ’ όλα κι αυτοί οι γονείς το ξέρουν αυτό καλά!

sugklonistiko.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!