Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής
Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής


Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, μπρος...!

H Cyta σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνει και φέτος παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα:
«Κύπρος – Ευρώπη. Χτίσε… γέφυρες πολιτισμού, παρέα με τον Τέλη!»

Η έμπνευση για την επιλογή του θέματος φετινού δεν ήταν καθόλου τυχαία! Γιορτάζουμε το γεγονός και αισθανόμαστε  περήφανοι γιατί η Πάφος διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017! 
Δημιούργησε λοιπόν φίλε μου και κάνε τον Τέλη, τη μασκότ της Cyta, πρωταγωνιστή στα καλλιτεχνικά σου ταξίδια στην Ευρώπη και στα πολιτιστικά της μνημεία … και στείλε μας την πιο όμορφη σου ζωγραφιά!

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό ζωγραφικής έχουν όλα τα παιδιά δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης που φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο στην Κύπρο.

Μέχρι πότε και πού μπορώ να αποστείλω τη συμμετοχή μου;
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017 στη διεύθυνση:
«Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta,
(Αρ. Γραφείου 331),
Τ.Θ. 24929, 1396 Λευκωσία».

Πώς και τι θα πρέπει να ζωγραφίσω;
Πάρε χαρτί μεγέθους A3 (30εκ. x 42εκ.) και χρησιμοποίησε όποιο υλικό ή μέθοδο θες. (π.χ. με μολύβια, κραγιόν, μαρκαδόρους, ακουαρέλες, ακόμα και με κολλητική.)
Αποδεκτά θα γίνονται μόνο ατομικά σχέδια και όχι ομαδικά.

Ζωγράφισε τον Τέλη να πρωταγωνιστεί σε εικόνες από μνημεία πολιτισμού της Κύπρου, την καθημερινότητα, τις πολιτιστικές δράσεις, τα κάστρα, τα μουσεία, τα γλυπτά, τις παραδοσιακές ενδυμασίες κ.ά., καθώς και σε αντίστοιχες εικόνες από τους πολιτισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος σου είναι να βρεις και να μας δείξεις τα κοινά στοιχεία των ευρωπαϊκών πολιτισμών. Δες, πως όλοι οι λαοί μπορεί να διαφέρουμε, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουμε μεταξύ μας. Δείξε με τη ζωγραφιά σου, πως η Κύπρος είναι μέρος της Ευρώπης και η Ευρώπη μέρος της Κύπρου.

Τι να περιλαμβάνει ο φάκελος συμμετοχής μου; 
Το σχέδιό σου φυσικά και συμπληρωμένο το έντυπο συμμετοχής που θα βρεις εδώ. Να θυμάσαι πως για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό χρειάζεται η υπογραφή του γονιού ή του κηδεμόνα σου.

Προσοχή: Οι γονείς ή οι κηδεμόνες θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το έντυπο συμμετοχής.

Ποιοι θα βραβευτούν;
Η Cyta θα βραβεύσει φέτος 22 παιδιά. Συγκεκριμένα, θα δοθούν τρία (3) βραβεία σε κάθε ηλικιακή ομάδα (Προδημοτική, Α τάξη, Β τάξη, Γ τάξη, Δ Τάξη, Ε τάξη και Στ Τάξη), εκ των οποίων τα δύο θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και το ένα από διαδικτυακή ψηφοφορία. Επίσης, ένα ακόμη βραβείο θα δοθεί για τις συμμετοχές από τα Ειδικά Σχολεία. Το βραβείο είναι δωροκάρτες Cyta αξίας €100 για τον κάθε μαθητή.
Η Cyta θα μπορεί να αξιοποιήσει τα έργα του διαγωνισμού με οποιοδήποτε τρόπο, με αναφορά στο όνομα του παιδιού και του σχολείου του.

Ακόμα δεν ξεκίνησες να ζωγραφίζεις;.....


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!