Αυτή η μαμά δωρίζει 9 λίτρα μητρικού γάλακτος και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα!
Αυτή η μαμά δωρίζει 9 λίτρα μητρικού γάλακτος και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα!


Οι περισσότερες από εσάς που έχετε θηλάσει το μωρό σας, ξέρετε πως η όλη διαδικασία δεν είναι όσο εύκολη φαίνεται. Πολλές μαμάδες έχουμε δυσκολευτεί με τη σωστή θέση του μωρού, με πληγιασμένες θηλές ή χαμηλή παροχή γάλατος. Όσες, όμως, τα έχουν καταφέρει, ξέρουν πως πρόκειται για μία σπουδαία νίκη που της αξίζει… εορτασμός!

Αυτός είναι ο λόγος που η παρακάτω μαμά κοινοποίησε στη σελίδα της στο Instagram τη φωτογραφία της 5 μηνών κόρη της, περικυκλωμένη από 9 περίπου λίτρα μητρικού γάλακτος, μαζί με ένα σημαντικό μήνυμα.

Η Ashley Clifford είναι μία νέα μαμά, που παραδέχεται πως το να θηλάσει τα μωρά της δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία. Στο πρώτο της μωρό, παρά τις προσπάθειες, χρειάστηκε να καταφύγει γρήγορα στη φόρμουλα. Τη δεύτερη φορά, όμως, αποφάσισε να το «παλέψει» περισσότερο και… όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά αντλούσε τόσο πολύ γάλα καθημερινά που περίσσευε και έτσι αποφάσισε να το δωρίσει σε άλλες μαμάδες που δυσκολεύονται.

Όπως η ίδια γράφει στη σχετική ανάρτηση στο Instagram:

«Αυτή η φωτογραφία σημαίνει τόσα πολλά για’μένα. Όταν ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος σε αυτό το μωρό, το ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ δεν ήταν μόνο να μπορέσω να την θηλάσω, αλλά και να δωρίσω μητρικό γάλα. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι όμως: Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι ένα χορτασμένο μωρό. Προσπάθησα να θηλάσω και το πρώτο μου παιδί, όμως έναν μήνα μετά δεν έπαιρνε καθόλου βάρος και έτσι άρχισα να του δίνω ξένο γάλα. Και είναι μια χαρά γερό παιδί! Η φωτογραφία αυτή, όμως, απεικονίζει όλα τα άυπνα βράδια, ειδικά των πρώτων δύο εβδομάδων, τα σχεδόν 9 λίτρα μητρικού γάλακτος που περίσσεψαν, τους πέντε φραγμένους πόρους στο στήθος, και ένα υγιέστατο μωρό βάρους σχεδόν 8 κιλών. Σήμερα δωρίζω για πρώτη φορά περίπου 6 λίτρα και το συναίσθημα που αυτό μου προκαλεί δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Είναι μια ανάμειξη ενθουσιασμού και αγάπης, όμως ταυτόχρονα, έχω και τις αναστολές μου γιατί ο θηλασμός και το θήλαστρο είναι ΔΥΣΚΟΛΟ! Νιώθω ότι θέλω να κρατήσω αυτό το γάλα για πάντα ΟΜΩΣ αυτό δεν θα με σταματήσει από το να το δωρίσω σε μαμάδες που το χρειάζονται.»

Με την παραπάνω φωτογραφία, λοιπόν, αυτή η μαμά «γιορτάζει» την πρώτη της δωρεά μητρικού γάλατος, ενώ ταυτόχρονα στέλνει και ένα σημαντικό μήνυμα στις μαμάδες που δυσκολεύονται με τον θηλασμό: «Όταν, έπειτα από έναν μήνα προσπάθειας, αναγκάστηκα τελικά να δώσω ξένο γάλα στο πρώτο μου παιδί, ένιωσα εντελώς αποτυχημένη. Αυτό που κατάλαβα τελικά, όμως, είναι ότι όπως και να ταΐζεις το παιδί σου, σημασία έχει να είναι χορτασμένο! Σκοπός, πάνω από όλα, είναι να έχεις ένα χαρούμενο, υγιές μωρό, από όπου κι αν προέρχεται το γάλα που θα του δώσεις!»

Πηγή: thestir.cafemom.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!