Πραγματικός ΗΡΩΑΣ: 6χρονος με καρκίνο στο τελικό στάδιο μάζεψε εκατομμύρια για άρρωστα παιδιά
Πραγματικός ΗΡΩΑΣ: 6χρονος με καρκίνο στο τελικό στάδιο μάζεψε εκατομμύρια για άρρωστα παιδιά


Ένα 6χρονο αγόρι από την Ολλανδία το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου στον εγκέφαλο, διαθέτει μεγαλείο ψυχής.

Ο μικρούλης κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει άλλα άρρωστα παιδιά, αν και αρχικά ήλπιζε ότι θα μάζευε απλά μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Ο Ταιν, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Μάιο, απηύθυνε πριν από τρεις ημέρες την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει στα άρρωστα παιδιά να βάψει τα νύχια του και να κάνει μια δωρεά.

Με την εκστρατεία του ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία. Δεν περίμενε την έκταση που θα έπαιρνε η εκστρατελια που ξεκινησε. Ο DJ Άρμιν βαν Μπιούρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους για την περίσταση. «Βάψτε τα νύχτα σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», ήταν το μήνυμα του μικρού.  

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένειά του έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του. «Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του. «Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: εκείνος είχε ήδη βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Προχθές Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα AD δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».

star.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!